Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » MIPS fietshelmen. Fietshelm met extra bescherming

MIPS fietshelmen. Fietshelm met extra bescherming

Een MIPS fietshelm is een extra veilige fietshelm. Bij een MIPS fietshelm heb je vier keer minder kans op hoofdletsel. Er komen steeds meer MIPS fietshelmen op de markt.


MIPS is een techniek die zorgt voor extra bescherming door je fietshelm. Als je een nieuwe fietshelm koopt, kies dan voor een fietshelm met MIPS. Steeds meer fabrikanten brengen MIPS helmen op de markt.

De marktleiders Giro en Bell begonnen met het uitbrengen van MIPS fietshelmen. Al snel volgde hun concurrenten POC, RH+, Lazer, Spectra en Scott. Ook andere merken gingen MIPS helmen maken. 

De keuze uit fietshelmen met MIPS is inmiddels heel groot, kijk maar bij de onderstaande MIPS fietshlem aanbiedingen. Daar vind je honderden MIPS helmen. 

Meer dan een kwart van fietshelmen voor volwassenen beschikt inmiddels over de MIPS bescherming.

Aanbiedingen MIPS fietshelmenEen MIPS fietshelm beschermt je hoofd veel beter dan een andere fietshelm, en om de kosten hoef je het niet te laten. Ook een goede MIPS fietshelm is tegenwoordig goedkoop te koop. 

Kies dus altijd voor een MIPS fietshelm als je een nieuwe helm koopt.

Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je MIPS helmen voor dames en heren in alle maten. MIPS helmen voor de stadsfiets, elektrische fiets, racefiets, mountainbike en andere fietsen. Goede MIPS fietshelmen van onder andere Abus, Laser, Bell, AGU, Alpina, Giro, Smith, Uvex, MET en Cratoni, maar ook van minder bekende (en vaak goedkope) fietshelm fabrikanten.

Wat doet een fietshelm met MIPS?

Met MIPS heb je namelijk vier keer minder kans op een hersenschudding bij een val met je fiets. Dat komt doordat MIPS er voor zorgt dat bij een klap de helm iets meebeweegt. 

Dat gaat maar om een paar millimeter, maar door deze minieme beweging neemt wel de impact van de klap enorm af. En hiermee de kans op letsel.
MIPS is in Zweden ontwikkeld door het Royal Institute of Technology en wetenschappers van het Karolinska-ziekenhuis in Stockholm. 19 jaar lang werkte ze aan de techniek die de vorm kreeg van een binnenschaal die iets kan bewegen ten opzichte van de buitenkant van de fietshelm. De fietshelm met MIPS vangt zodoende niet alleen de klap op, maar beweegt ook iets mee.

Kijk voor meer informatie over MIPS en de beste fietshelm bij de uitslag van de fietshelm test op TestResults.nl.

Zie ook: Alle informatie en tips fietshelmen


Onderwerp:
Met een MIPS helm heb je vier keer minder kans op zwaar hoofdletsel dan bij een fietshelm zonder MIPS. Een MIPS fietshelm beweegt mee met de klap waardoor de schok gedempt wordt. Hier vind je MIPS fietshelm aanbiedingen bij de beste winkels waar je een goede MIPS helm goedkoop kunt kopen.
-->