Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » MIPS zorgt voor extra bescherming bij fietshelm

MIPS zorgt voor extra bescherming bij fietshelm


MIPS is een techniek die zorgt voor extra bescherming door je fietshelm. Als je een nieuwe fietshelm koopt, kies dan voor een fietshelm met MIPS. Steeds meer fabrikanten brengen MIPS helmen op de markt.

De marktleiders Giro en Bell begonnen met MIPS fietshelmen, POC, RH+, Lazer, Spectra, Scott en andere merken volgde. De keuze uit fietshelmen met MIPS is inmiddels heel groot, kijk maar bij de aanbevolen winkels om goedkoop een goede fietshelm te kopen, kies dus altijd voor een MIPS fietshelm als je een nieuwe helm koopt.

Wat doet een fietshelm met MIPS?

Met MIPS heb je namelijk vier keer minder kans op een hersenschudding bij een val met je fiets. Dat komt doordat MIPS er voor zorgt dat bij een klap de helm iets meebeweegt. Dat gaat maar om een paar millimeter, maar door deze minieme beweging neemt wel de impact van de klap enorm af. En hiermee de kans op letsel.


MIPS is in Zweden ontwikkeld door het Royal Institute of Technology en wetenschappers van het Karolinska-ziekenhuis in Stockholm. 19 jaar lang werkte ze aan de techniek die de vorm kreeg van een binnenschaal die iets kan bewegen ten opzichte van de buitenkant van de fietshelm. De fietshelm met MIPS vangt zodoende niet alleen de klap op, maar beweegt ook iets mee.

Kijk voor meer informatie over MIPS en de beste fietshelm bij de uitslag van de fietshelm test op TestResults.nl.

Zie ook: Alle informatie en tips fietshelmen
-->