Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus Stream alsnog beste elektrische fiets in test

Batavus Stream alsnog beste elektrische fiets in testIn de Consumentengids van juni 2016 publiceerde de Consumentenbond een test van elektrische fietsen. De Flyer T8 werd toen als testwinnaar uitgeroepen. Met terugwerkende kracht is echter de Batavus Stream (net als vorig jaar) de winnaar van de e-bike test 2016.


Deze vreemde situatie komt doordat de Consumentenbond er ten onrechte van uitging dat de Batavus Stream niet meer te koop was. Dit is echter niet het geval. De Batavus Stream is nog gewoon te koop. En het was de Batavus Stream die met een testoordeel van 8,5 het hoogste cijfer haalde in de test van elektrische fietsen.

Evenals in 2015 is de Batavus Stream dus de beste elektrische fiets in 2016. De Batavus Stream is dan ook een heel goede e-bike met een krachtige Yamaha middenmotor en een accu met een hoge capaciteit die de ver bereik garandeert. Ook de koplamp en de remmen krijgen een hoog cijfer van de Consumentenbond. Alleen jammer van het fluitende geluid dat de Yamaha elektrische motor produceert. Ook valt het bij een constante snelheid op dat de ondersteuning niet altijd gelijk is.De cijfers die de Batavus Stream haalde klinken als de klok. Vooral de actieradius (een 10!) scoort hoog, maar ook de 9 voor de elektrische ondersteuning en de 8,9 voor de bediening en het display zijn indrukwekkend. De Batavus Stream is dan ook een elektrische fiets die vaak als beste e-bike wordt gekozen. Niet alleen door de Consumentenbond maar ook door bijvoorbeeld Plus Magazine.
-->