Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Ikea Sladda, de Ikea fiets

Ikea Sladda, de Ikea fiets


Fietsen koop je tegenwoordig in menig bouwmarkt en supermarkt. Ikea gaat ook aan die trend meedoen. Augustus 2016 start Ikea met de verkoop van een eigen fiets, de Ikea Sladda fiets. Goedkoop is de Ikea fiets echter niet.


De aluminium Ikea fiets gaat 499 euro kosten (met je Ikea Family kaart, en anders 699 euro), maar zelfs met dat eerste bedrag valt de Ikea fiets niet in de categorie goedkope fietsen. Veel te kiezen valt er ook niet, er komt maar éém model (met zijn lage stang een tussenvorm tussen een herenfiets en een damesfiets) en de stadsfiets is alleen in het grijs verkrijgbaar. De enige keuze die je als koper hebt is die tussen een 26 inch en een 28 inch versie.

Accessoires
Wat dan wel weer leuk is, is dat je de Ikea fiets kunt voorzien van tal van accessoires. Zo kun je voor de Ikea Sladda fiets een fietstas, bagagedrager (ja, die is optioneel), aanhanger (voor je Billy boekenkast) of fietsmand kopen die je vervolgens aan de Sladda kunt klikken.Automatisch schakelen
De Ikea Sladda heeft geen fietsketting maar een aandrijfriem. Verder beschikt hij over een terugtraprem en twee versnellingen met een automatisch SRAM Automatix versnellingssysteem. Je hoeft dus niet zelf te schakelen, dat doet de Ikea fiets automatisch naar gelang de snelheid.
-->