Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Elektrische vouwfiets

Elektrische vouwfiets


Om mee te nemen op vakantie, of om de afstand van station tot kantoor te overbruggen. Een elektrische vouwfiets is een bijzonder handig en comfortabel transportmiddel. Hier kijken we naar twee heel verschillende elektrische vouwfietsen met een scherpe prijs.


De goedkoopste: Matra Vogue elektrische vouwfiets

De grootste belemmering voor veel mensen om een elektrische vouwfiets te kopen is de prijs. Aan een vouwfiets willen we nu eenmaal niet te veel geld uitgeven. Vooral niet als deze eigenlijk alleen met vakantie gebruikt wordt. Voor woon-werkverkeer heb je misschien wat meer geld over. Maar hoe dan ook, dat het ook goedkoop kan bewijst Matrabike met de Matra Vogue elektrische vouwfiets.Deze goedkope elektrische vouwfiets wordt in de webwinkel van MatraBike zelf verkocht voor slechts 479 euro (gratis rijklaar thuis afgeleverd). Dit is heel weinig geld voor een elektrische vouwfiets want zoals iedere e-bike moet een elektrische vouwfiets worden voorzien van een elektrische motor en van een dure accu. Heel goedkoop kunnen elektrische vouwfietsen daarom nooit worden. De prijs van de Matra Vogue is dan ook spectaculair laag.

Voor het weinige geld ontvang je toch een volwaardige elektrische vouwfiets met een middenmotor. Zo'n middenmotor is belangrijk bij een elektrische fiets want de motor zorgt voor een evenwichtige gewichtsverdeling bij het kleine lichte fietsje. De motor heeft een vermogen van 250 Watt en de actieradius loopt tot zo'n 40 kilometer. De Matra Vogue elektrische vouwfiets heeft V-brakes voor en rollerbrakers achter.

De topper: Dahon Ciao Ei3 N3

Dahon is HET merk voor een goede vouwfiets. Ze maken ook goede elektrische vouwfietsen. Bijvoorbeeld de Dahon Ciao Ei3 N3 een heel goede maar ook betaalbare elektrische vouwfiets met een TransX middenmotor en een Shimano versnellingsnaaf met 3 versnellingen.Deze Dahon elektrische vouwfiets heeft een adviesprijs van 1.949 euro, maar kost online bij Fietswinkel nl slechts 1.755 euro. Dahon heeft ervoor gekozen de motor in het voorwiel op te nemen. Dit is niet alleen mooier maar ook stiller.

Kijk hier voor veel meer vouwfietsen

-->