Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus Wayz (review)

Batavus Wayz (review)


Met de Batavus Wayz levert Batavus wederom een degelijke stadsfiets af. Deze Batavus fiets is ideaal voor dagelijks gebruik. Het is een lekker lichte fiets met een (bij het damesmodel) lage instap die heel betaalbaar is. Een goede Batavus fiets voor weinig geld! Lees hier de review.


Vooral online is de Batavus Wayz heel voordelig. Je koopt hem bij de beste winkels om een Batavus fiets te kopen al onder de 600 euro!

Voor een fiets als deze is dat een heel lage prijs want de Batavus Wayz mag dan te boek staan als een stadsfiets, met zijn lichte frame en acht versnellingen leent deze fiets zich ook voor wat langere recreatieve fietstochten. De Batavus Wayz is een echte allrounder.En ook een heel verzorgde allround fiets. De handremkabels zijn slim weggewerkt in het ranke slanke frame en de Batavus Wayz is heel mooi en strak afgewerkt. De automatische kettingspanner draagt bij de onderhoudsvriendelijkheid van deze Batavus fiets en het damesmodel heeft een lage instap wat het opstappen en afstappen een stuk makkelijk maakt. De kettingkast van de Batavus Wayz is dicht, wel zo veilig!

Daarnaast is de Batavus Wayz voorzien van een door de fietsverzekeraars goedgekeurd slot, goede verlichting (met naafdynamo voor en batterij-verlichting achter) en anti-blokkeerremmen (rollerbrakes). De Batavus Wayz is een echt Hollandse fiets, dus met een rechte zit op het zadel.Batavus Wayz Comfort

Standaard heeft de Batavus Wayz heeft een vaste voorvork en zadelpen, maar is ook verkrijgbaar in een Batavus Wayz Comfort versie met een verende voorvork en verende zadelpen. Deze vering wordt echter bij stadsfietsen steeds minder vaak toegepast omdat het voor gebruik op goede wegen niet echt nodig is. Alleen als je regelmatig over hobbelige wegen rijdt of deze fiets serieus recreatief wil gebruiken is de Batavus Wayz Comfort zijn meerprijs waard. Deze meerprijs valt, met nog geen 100 euro, overigens best mee.

Kijk bij de bovengenoemde beste winkels om Batavus fietsen te koop voor de laagste prijzen van deze fietsen.
-->