Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Goedkope elektrische fiets van Matrabike scoort goed in test

Goedkope elektrische fiets van Matrabike scoort goed in test


In de Nationale Fietstest 2016 van de Fietsersbond, de Consumentenbond en de Telegraaf scoort de goedkope Matrabike Cross E-trendy City N8 goede cijfers. In de test laat deze elektrische fiets veel duurdere e-bikes achter zich.


Deze goedkope elektrische fiets kost bij Matrabike slechts 1.399 euro (inclusief gratis rijklaar bezorging). Dat is bijzonder goedkoop voor een fiets van deze kwaliteit en met deze luxe. Al eerder scoorde deze goedkope elektrische fiets vier sterren in de ANWB fietstest in de categorie prijs / kwaliteit.

In de Nationale Fietstest 2016 (categorie elektrische fietsen tot 2000 euro) moest de Matrabike e-bike alleen de Qwic Premium N7.1 voor laten gaan, maar deze beste goedkope elektrische fiets uit de test is wel 600 euro duurder en scoorde bij de testrijders hetzelfde cijfer (een 7,2).

De Matrabike Cross E-trendy City N8 werd door de testers geprezen om het rijgedrag en de ondersteuning. Wel vonden ze de trapondersteuning bij het wegrijden wat aan de felle kant. Ook is de actieradius wel beperkt, maar goedkope e-bikes blinken op dat punt nooit uit. De accu is immers een zeer duur onderdeel van een elektrische fiets.
-->