Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Test ANWB: Goedkope fietssloten scoren slecht

Test ANWB: Goedkope fietssloten scoren slecht


Een leuk initiatief van de ANWB, een test van goedkope fietssloten. Hoewel 25 euro (de maximum prijs) helemaal niet zo goedkoop is. Maar deze fietsslot test was wel nuttig. Goedkope fietssloten bleken namelijk verre van veilig.


Kijk maar eens bij de resultaten van de ANWB test van goedkope fietssloten. Geen enkel fietsslot onder de 25 euro kon diefstal goed tegen gaan. De fietssloten werden op zes manieren van diefstal getest, variƫrend van openpeuteren met een paperclip tot openbreken met een breekijzer.

Het beste fietsslot uit de test wist vier van de zes diefstalpogingen te doorstaan, niet heel goed dus. Maar in ieder geval beter dan alle andere goedkope fietssloten die nog vaker faalde.

Kies voor een ART goedgekeurd fietsslot

De ANWB wil echter niet spreken van een beste fietsslot, maar van een minst slecht fietsslot. Beter kun je kiezen voor een  fietsslot met het onafhankelijke ART keurmerk. Deze fietssloten, te koop bij goede winkels in fietsaccessoires, zijn dan misschien iets duurder, maar ze beschermen je fiets wel beter tegen diefstal. Niet voor niets eisen veel verzekeraars bij een fietsverzekering dat een fiets wordt voorzien van een fietsslot met ART keurmerk. De door de ANWB geteste goedkope fietssloten voldeden allemaal niet aan het keurmerk.

Kijk dus bij bovengenoemde winkels voor een goed fietsslot en let er op of deze een ART keurmerk heeft.

Zie ook: Meer fietsslot tips

Onderwerpen:
Goedkope fietssloten, goedkoop fietsslot, ART keurmerk.
-->