Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Winterbanden fiets (fietsbanden voor de winter)

Winterbanden fiets (fietsbanden voor de winter)


Winterbanden voor de auto kent iedereen, maar wist je dat er ook speciale winterbanden voor de fiets zijn? Deze fietsbanden voor de winter geven veel meer grip op een nat wegdek. Winterbanden voor de fiets kunnen ongelukken en valpartijen voorkomen.


Stuk makkelijker op te slaan
Evenals bij een auto betekenen winterbanden voor de fiets niet dat je twee keer zo hoge kosten aan banden hebt. De fietsbanden slijten immers ook maar de helft zo snel. En fietsbanden kun je makkelijk zelf opslaan.

Je moet alleen twee keer per jaar banden wisselen. Maar daarvoor krijg je in de winter dan wel banden terug die veel veiliger zijn bij sneeuw, ijzel en regen.

Eventueel alleen de voorband wisselen
Vind je de uitgave van twee winterbanden voor de fiets toch te hoog? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de voorband te vervangen door een winterband. De voorband is immers voor de grip belangrijker dan de achterband.

Fietsbanden met of zonder spikes
Er bestaan zelfs fietsbanden met spikes. Deze fietsbanden voor de winter zijn heel veilig met ijzel, maar net praktisch op gewone winterse wegen. Fietsbanden met spikes zijn alleen echt handig als je een (bijvoorbeeld oude ongebruikte) fiets voor ijzel klaar hebt willen staan.

Goedkoop winterbanden voor de fiets kopen
Winterbanden voor de fiets worden onder andere gemaakt door Continental en Schwalbe. Je koopt deze speciale fietsbanden voor de winter bij de aanbevolen winkels op Beste Fietsbanden Kopen.

Zie ook

-->