Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Winterbanden fiets (fietsbanden voor de winter)

Winterbanden fiets (fietsbanden voor de winter)


Winterbanden voor de auto kent iedereen, maar wist je dat er ook speciale winterbanden voor de fiets zijn? Deze fietsbanden voor de winter geven veel meer grip op een nat wegdek. Winterbanden voor de fiets kunnen ongelukken en valpartijen voorkomen.

Overzicht winterbanden voor de fiets

Speciale fietsbanden voor de fiets worden gemaakt door Schwalbe, Continental en Kenda. Ze zijn er o.a. voor de stadsfiets (gewone fiets), mountainbike en elektrische fiets. In het onderstaande overzicht vind je ze allemaal tegen een lage prijs.

Winterband fiets is een stuk makkelijker om op te slaan

Evenals bij een auto betekenen winterbanden voor de fiets niet dat je twee keer zo hoge kosten aan banden hebt. De fietsbanden slijten immers ook maar de helft zo snel. En fietsbanden kun je makkelijk zelf opslaan. Een stuk makkelijker dan winterbanden voor de auto.

Je moet alleen twee keer per jaar banden wisselen. Maar daarvoor krijg je in de winter dan wel banden terug die veel veiliger zijn bij sneeuw, ijzel en regen.

Eventueel alleen de voorband wisselen

Vind je de uitgave van twee winterbanden voor de fiets toch te hoog? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de voorband te vervangen door een winterband. De voorband is immers voor de grip belangrijker dan de achterband.

Fietsbanden met spikes of winterfietsbanden zonder spikes

Er bestaan zelfs fietsbanden met spikes. Deze fietsbanden voor de winter zijn heel veilig met ijzel, maar niet praktisch op gewone winterse wegen. Fietsbanden met spikes zijn alleen echt handig als je een (bijvoorbeeld oude ongebruikte) fiets voor ijzel klaar hebt willen staan. Fietsbanden met spikes worden vooral gebruikt op mountainbikes, crossfietsen en racefietsen.

Goedkoop winterbanden voor de fiets kopen

Winterbanden voor de fiets worden onder andere gemaakt door Continental en Schwalbe. Je koopt deze speciale fietsbanden voor de winter bij de aanbiedingen van winterbanden fiets bovenaan deze pagina.

Zie ook


Onderwerp:
Ook voor de fiets zijn er winterbanden. Winterbanden voor mountainbikes maar ook winterbanden voor e-bikes en winterbanden voor stadsfietsen en andere gewone fietsen.O.a. Kenda, Continental en Schwalbe maken winterbanden voor de fiets. Kijk hierboven voor aanbiedingen van deze fietsbanden voor de winter. Gewone winterbanden fiets en fietsbanden met spikes.
-->