Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Test: Elektrische mountainbikes

Test: Elektrische mountainbikes


Een elektrische mountainbike, het heeft iets onlogisch, maar toch komen er steeds meer e-mountainbikes op de markt. Tijd om ze eens te testen.

In de video hieronder kun je een video zien met een test van het tijdschrift OpPad van de ANWB. Deze video doet verslag van een test waarbij drie elektrische mountainbikes worden gebruikt. Het betreft e-mountainbikes van de fietsmerken Trek, Cannondale en Cube. Alle drie hebben deze stoere e-bikes een Bosch motor. Het is overigens geen vergelijkende test, maar een algemene test van elektrische mountainbikes.


Voordelen en nadelen elektrische mountainbike

Met prijzen vanaf circa 3.000 euro zijn deze elektrische mountainbikes best prijzig. En een ander nadeel is hun hoge gewicht. Niet vreemd, want zoals iedere e-bike hebben ze een zware accu nodig. Door hun hogere gewicht sturen ze ook wat moeilijker. Daartegenover staat dat je met zo'n elektrische mountainbike heel wat makkelijker door het bos kunt crossen. De e-mountainbike maakt het mountainbiken voor veel meer mensen toegankelijk.

Elektrisch mountainbiken is vooral leuk

Voor sportief gebruik verliest de elektrische mountainbike veel van zijn uitdaging. Een elektrische mountainbike lijkt dan vooral interessant voor ongetrainde recreanten die in de natuur bezig willen zijn. Bijvoorbeeld op vakantie. Dat wijst de test in de video ook uit.

E-mountainbikes zijn vooral fun!
-->