Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Contoura fietsen

Contoura fietsen


Contoura is een Duits merk fietsen dat fietsen van hoge kwaliteit produceert. Goedkoop zijn Contoura fietsen niet. Het is een premium merk, te vergelijken met merken als Gazelle en Sparta in Nederland.

We hebben momenteel geen aanbevolen aanbieders van Contoura fietsen in Nederland. Kijk hier voor de beste alternatieven.

Voorbeelden van Contoura fietsen zijn de Countoura Britannia en de Contoura Blue Blizzard. Dit zijn beide lifestyle fietsen met een retro-uitstraling. Ondanks hun retro uiterlijk bieden deze fietsen veel comfort en goede rijeigenschappen.

Beide modellen zijn afgemonteerd met schijfremmen en voorzien van een tripple butted frame met onzichtbare lasnaden. De kabels zijn onzichtbaar weggewerkt. De stijl van beide fietsen is strak en clean. Er zijn versies met 10 versnellingen ( Shimano Deore XT), 11 versnellingen (SRAM Force CX1) en 20 versnellingen (Via GT).Een andere populaire fiets van dit Duitse merk is de Contoura iWerk toerfiets die is voorzien van een elektronisch Shimano Di2-schakelsysteem. Deze is er in vier versies: Tourer, Fitness, Cross en Randonneur. Het schakelsysteem van deze fietsen wordt gevoedt door een piepkleine accu die in de zadelpen is weggewerkt. Deze accu gaat zo'n 2.000 kilometer op een lading mee en is via een aansluiting op het stuur op te laden.

En zo zijn er nog meer Contoura fietsen Veel trekkingfietsen zoals de Caldera. Pollino, Pataviu, Padua, Pisagua en Parma, stadsfietsen als de Parea, Perkeo, Porto, Positano en Economia, en nog veel meer sportfietsen, racefietsen en e-bikes.
-->