Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , » Santa Cruz Bicycles in Nederlandse handen

Santa Cruz Bicycles in Nederlandse handen


De grote Amerikaanse producent voor high-end mountainbikes Santa Cruz Bicycles is in Nederlandse handen gekomen. Pon Holdings is de nieuwe eigenaar.

Santa Cruz Bicycles maakt mountainbikes van zeer hoge kwaliteit. Deze zijn te koop in 70 landen waaronder Nederland en België. De grootste afzetmarkten voor Santa Cruz fietsen zijn echter de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk. De fietsen worden onder de namen Santa Cruz (herenfietsen) en Juliana (damesfietsen) verkocht. Er worden momenteel 16 verschillende mountainbikes door deze fabrikant aangeboden.


Santa Cruz fietsen worden sinds 1993 gemaakt. Het bedrijf is opgericht door Rob Roskopp (een ex skateboard professional) en Rich Novak. Roskopp blijft aan als CEO, evenals de rest van het management. Ook blijft het hoofdkantoor in Santa Cruz, Californië.

Bij Pon Holdings komen de Santa Cruz en Juliana fietsen onder de Pon Bicycle Group te vallen. Hieronder vallen ook vele andere bekende merken zoals Gazelle, Union, Kalkhoff, Cervélo, BBB Cycling, Rixe, Univega en Focus. De Pon Bicycle Group maakt en verkoopt fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires in meer dan 80 landen. Jaarlijks is Pon goed voor de productie van 800.000 fietsen per jaar.

Zie ook: Goede mountainbikes
-->