Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Video: De Gazelle fietsen fabriek

Video: De Gazelle fietsen fabriek

Video van productie van Gazelle fietsen in de Gazelle fietsenfabriek in Dieren.


Een kijkje in de Gazelle fietsen fabriek. In deze video leveren drie productielijnen ruim 1.000 Gazelle fietsen per dag af. Inmiddels is er een vierde productielijn geopend, voor de productie van nog meer fietsen.

Dit is allemaal mogelijk omdat Gazelle zijn fabriek in Dieren sterk heeft uitgebreid. Deze verbouwing en toegenomen productiecapaciteit waren noodzakelijk voor de groei-ambitie van de Nederlandse fietsfabrikant. Gazelle wil de wereldleider worden in het segment van de premium elektrische fietsen.Daarnaast is het Gazelle Innovation & Production Center sterk uitgebreid. Hier wordt gewerkt aan de ontwikkeling van connected oplossingen. Dit zijn systemen waarbij de fiets informatie uitwisselt met bijvoorbeeld smartphones en intelligente horloges. Deze kunnen dan bijvoorbeeld dienst doen als fietscomputer of het display van een ebike vervangen.

Hieronder zie je in in een kort filmpje de vernieuwde Gazelle fabriek met de derde productielijn. De vierde productielijn werd september 2015 in gebruik genomen. Veel van de productie geschiedt overigens nog handmatig. Doordat er veel verschillende modellen gemaakt worden leent de productie van fietsen zich niet zo goed voor fabricage door robots.

-->