Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Sparta komt in 2016 met elektrische fietsen met middenmotor

Sparta komt in 2016 met elektrische fietsen met middenmotor


In 2016 komt Sparta met zijn eerste elektrische fiets met middenmotor. Sparta elektrische fietsen zijn tot nu toe altijd weggewerkt in het voorwiel of achterwiel en nooit in het frame.

In 2003 kwam Sparta met zijn eigen ION elektrische motor voor elektrische fietsen. Van deze succesvolle motor, die in het voorwiel of achterwiel kan worden weggewerkt zijn inmiddels meer dan 550.000 stuks geproduceerd. Ze worden niet alleen in Sparta fietsen gebruikt, maar ook in andere luxere elektrische fietsen Batavus en Koga. Aan een Sparta middenmotor werden dan ook heel hoge eisen gesteld. Sparta kan het zich niet veroorloven om met "zomaar een middenmotor" te komen.

Er is dan ook heel veel zorg besteedt aan de ontwikkeling van deze Sparta middenmotor die samen met Yamaha wordt ontwikkeld.

Sparta zal als het innovatieve e-bike merk binnen de Accell groep de eigen middenmotor exclusief gaan voeren in modeljaar 2016. In januari van dat jaar zal de Sparta middenmotor voor het eerst te zien zijn op de eigen dealershow.
-->