Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Koga E-Xtension beste elektrische fiets volgens ANWB

Koga E-Xtension beste elektrische fiets volgens ANWB

De ANWB heeft een groot aantal elektrische fietsen getest. Van al deze ebikes kwam de Koga E-Xtension 2015 als beste elektrische fiets uit de test.


De Koga E-Xtension 2015 is een elektrische toerfiets, geschikt voor lange fietstochten waarbij gebruik kan worden gemaakt van een natuurlijk aanvullende trapondersteuning. Het is een lichte fiets met niet minder dan 30 versnellingen.

Aan kwaliteit hangt een prijskaartje. Goedkoop is de Koga E-Xtension helaas niet. Inclusief Ion-400 accu kost deze beste elektrische fiets 2.950 euro. Dit is een adviesprijs. Kijk bij de beste online aanbieders voor interessante kortingen.

Sterke punten van de Koga E-Xtension elektrische fiets

Wat maakt de Koga E-Xtension tot de beste elektrische fiets volgens de ANWB? Natuurlijk dat lage gewicht en die 30 versnellingen. Deze zorgen ervoor dat je op deze elektrische fiets altijd en overal uit de weg kunt. En wordt het trappen toch te zwaar? Dan zet je de elektrische ondersteuning aan. Deze is krachtig, zeer stil en voelt natuurlijk aan. Ook de strakke afwerking en de luxe display met zijn vele mogelijkheden leverde pluspunten op.


Minpuntjes

Maar, beste elektrische fiets of niet, er waren ook wat minpuntjes. De open kettingkast is niet meer van deze tijd en de accu vergrendelt niet goed met de sleutel in het accuslot.

Goede onderdelen

De E-Xtension is een ebike van Koga, een Nederlandse fietsenfabrikant uit Heerenveen. Welke fietsfabrikant kwam er ook alweer eveneens uit Heerenveen? Juist! Koga is een zusterbedrijf van Batavus.


Koga is een kwaliteitsmerk dat voor zijn fietsen gebruik maakt van onderdelen van hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor de Koga E-Xtension. Veel onderdelen zijn eigen fabrikant, maar voor de achterderailleur wordt gebruik gemaakt van Shimano Deore, en ook de voornaaf en de remmen zijn van Shimano. De elektrische motor is een Ultra Torque Motor, de banden zijn van Schwalbe en de koplamp is een B&M Lumotec IQ Cyo.

Kijk bij de bovengenoemde fietsenwinkels voor de Koga E-Xtension en andere fietsen tegen lage prijzen.
-->