Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Test schoolfiets meisjes: BSP Metropolis de beste

Test schoolfiets meisjes: BSP Metropolis de beste

Het Algemeen Dagblad heeft schoolfietsen voor meisjes getest. Met een testteam dat geheel uit de doelgroep bestond, jonge meiden van een jaar of 13. De BSP Metropolis was de winnaar.


De minder bekende Nederlandse fietsfabrikant BSP laat daarmee de grote A-merken achter zich. Onder andere de Batavus Diva, de Gazelle Miss Grace en de Sparta Regular meisjesfietsen werden namelijk ook in de test meegenomen.

BPS Metropolis beste schoolfiets meisjes

Het was echter de aantrekkelijk geprijsde BSP Metropolis die de test van schoolfietsen voor meisjes overtuigend won. De meiden waren er duidelijk in, dit was de schoolfiets die ze willen hebben! Gezien de prijs zullen de ouders daar geen problemen mee hebben.

TIP: Kijk bij de aanbiedingen van de BSP Metropolis fietsen waar je de BSP Metropolis goedkoop kunt kopen.

Een 9,7 als rapportcijfer

De BSP Metropolis is een comfortabele fiets die soepel rijdt en stuurt. De meiden vonden eigenlijk alles aan deze fiets goed, wat leidde tot een geweldig rapportcijfer van 9,7. Alleen het op de standaard zetten van deze fiets werd als lastig ervaren. De BSP Metropolis beschikt over een midden-standaard.

Ook de deskundige van de Fietsersbond die het onderzoek leidde zag wat nadelen zoals een achterlicht op een onlogische plek, matige wat zware pedalen en een bel met afschroefbaar deksel. Door de meiden werd dit echter niet als nadeel ervaren.

Wel positief was de deskundige over de goede handvatten en de banden. hoewel de lekbescherming matig te noemen is.

Maar als het aan de meiden die volgend jaar naar de brugklas gaan ligt doen ze dit op een BSP Metropolis.

Zie ook: 
-->