Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Brede Mountainbike Plus banden

Brede Mountainbike Plus banden

Diverse fabrikanten van banden voor moutainbikes komen met extra dikke banden voor MTB's. Deze Mountainbike Plus banden lijken de nieuwste MTB trend te worden.De dikke oversized banden bieden de mountainbike meer grip en veren beter. En dat alles zonder dat dit ten koste gaat van de rijeigenschappen. Mountainbike Plus banden lijken de toekomst.

27+ en 29+ inch banden
In Amerika zijn er al diverse grote mountainbike merken die met extra brede 27+ inch en 29+ inch banden op de markt komen. Deze nieuwe trend in mountainbikebanden lijkt een gevolg van het succes van ballonbanden voor gewone fietsen. Het is dan ook ballonband-pionier Schwalbe die met de dikke Nobby Nic 27+ en de Rocket Ron komt. De laatste MTB-band is leverbaar in de maten 27.5 x 2.8 en 27.5 x 3.0.

Nog dikkere mountainbike banden
De Amerikaanse fietsfabrikant Trek komt zelfs met een Trek Farley met 4 inch brede banden! Trek ziet het helemaal zitten met brede banden, en komt met nog veel meer modellen.

Maar ook andere fabrikanten omarmen het idee. Manitou (voorvorken) en Sun Ringle (wielen) komen bijvoorbeeld ook met onderdelen voor mountainbikes met dikke banden.

Kijk bij de beste aanbieders van fietsbanden wat er momenteel aan banden voor mountainbikes te koop is en wat deze MTB banden kosten.

Zie ook

-->