Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Betaald parkeren voor fietsen

Betaald parkeren voor fietsen


Het gratis parkeren voor fietsen lijkt in de binnensteden lijkt zijn langste tijd gehad te hebben. Steeds meer grote steden willen betaald parkeren voor fietsen.


Nederland telt meer fietsen dan inwoners, naar schatting zijn er 22 miljoen fietsen. Hierop karren we vrij als een vogeltje rond. We kunnen overal komen, en ook overal parkeren. Wij blij, de overheid blij, want die willen ons uit de auto hebben.

Toch?

Helaas lijkt het anders te liggen. Aan de ene kant wordt het fietsen gepromoot. Aan de andere kant klaagt de overheid over het dichtslibben van binnensteden door fietsen. Hulpdiensten, zoals politie, brandweer en ambulance hebben moeite bepaalde straten te bereiken als het nodig is. Nooduitgangen worden geblokkeerd door geparkeerde fietsen en fietsen worden neergezet waar dat niet de bedoeling is. Alleen de gemeente Amsterdam verwijderd dagelijks al 200 fietsen per dag!

Betaalde fietsenstallingen blijven leeg terwijl er daarom heen chaos heerst. Daarom denken steeds meer gemeenten aan verplicht betaald parkeren voor fietsen. Zoals ook voor auto's. Iets dat in strijd is met het beleid van vele gemeentes om de bewoners uit de auto te krijgen. De gemeenten zullen daarom zullen de gemeenten dit betaald parkeren voor fietsen wel interessant moeten maken met extra service, zoals toezicht en natuurlijk met lage tarieven.

Anders stappen we toch maar weer gewoon in de auto!


Onderwerpen:
Betaald parkeren fietsen, betaalde fietsenstalling.
-->