Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Beste elektrische fiets: Batavus Stream

Beste elektrische fiets: Batavus Stream


Bij de jaarlijkse onafhankelijke elektrische fietsen test van de Consumentenbond is de Batavus Stream als beste elektrische fiets van 2015 uit de test gekomen. Deze ebike haalde een 8,5 als testoordeel.

Bij deze test werd gekeken naar de elektrische ondersteuning, de uitrusting van de fietsen, de actieradius en het gebruiksgemak. Er werden 22 fietsen van Batavus, Sparta, Koga, Giant, Kalkhoff, Gazelle en Cortina, maar ook van minder bekende merken als Victoria, DutchID, Flyer, RIH, QWic en Pegasus getest. Kortom, een heel complete test van de elektrische fietsen die in Nederland te koop zijn.

Als beste elektrische fiets kan de Batavus Stream uit de bus, terwijl de Batavus Diva als beste koop werd uitgeroepen. Kijk bij de aanbiedingen van Batavus fietsen voor alle specificaties en prijzen van deze bekroonde Batavus fietsen.


De Bavavus Stream is een ebike met 7 versnellingen en een Yamaha-middenmotor. Deze elektrische fietsmotor geeft volgens de jury veel ondersteuning onder alle rijomstandigheden en biedt een grote actieradius bij de sterkste ondersteuning. Ook is het testteam erg te spreken over de goede remmen en de koplamp. De aktieradius (35 kilometer bij een heuvelachtig parcours, veel bagage en de zwaarste ondersteuning) scoort in de test zelfs een dikke 10. Kritische geluiden zijn er echter ook. De ondersteuning is bij constante snelheid van wisselend niveau en de jury vindt dat de motor een minder prettig geluid maakt.
-->