Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Kinderfiets 16 inch: Fiets jongens en meisjes 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar

Kinderfiets 16 inch: Fiets jongens en meisjes 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar

Ben je op zoek naar een mooie nieuwe kinderfiets 16 inch? Dan hebben we hier een overzicht van de leukste 16 inch kinderfietsen. Deze 16 inch jongensfietsen en 16 inch meisjesfietsen worden tegen lage prijzen aangeboden.


Ook geven we handige informatie en tips voor als je een kinderfiets 16 inch gaat kopen. 16 inch fietsen zijn geschikt voor meisjes en jongens rond de 105 cm (kledingmaat 103-118). Meestal kinderen van 4 jaar, 5 jaar of 6 jaar.

Aanbiedingen van 16 inch kinderfietsen

Als je een kinderfiets 16 inch zoekt (16 inch jongensfiets of 16 inch meisjesfiets) dan moet je vooral eens in het overzicht met aanbiedingen van 16 inch kinderfietsen kijken. In dit overzicht staat het aanbod aan kinderfietsen 16 inch van een groot aantal van veel goedkope jongensfietsen 16 inch en meisjesfietsen 16 inch.

Of kijk bij de aanbiedingen kinderfietsen voor aanbiedingen van alle kinderfietsen (16 inch en andere maten) bij de beste online fietsenwinkels.

Hieronder vind je meer informatie en tips voor als je een kinderfiets 16 inch nodig hebt.


Goede merken voor een kinderfiets 16 inch 

In het overzicht hierboven vind je vele 16 inch kinderfietsen, Dit overzicht kun je verder specificeren op merk. Maar wat zijn nu goede merken voor een 16 inch kinderfiets? 

Voor kinderfietsen is Alpina een heel goed merk. Alpina is een A-merk onder de kinderfietsen, maar Alpina kinderfietsen zijn toch heel betaalbaar. 

Dat geldt ook voor de fietsen van Volare. Ook dit merk kinderfietsen uit Volendam maakt uitstekende 16 inch kinderfietsen. Alle foto's die je op deze pagina ziet zijn Volare 16 inch kinderfietsen.

En dan zijn er nog bekende fietsmerken als Batavus of Cortina waarbij je voor een goede en mooie kinderfiets 16 inch terecht kan. Of Loekie fietsen, het kinderfiets merk van Sparta.

Goede remmen

Goede remmen zijn belangrijk bij een kinderfiets. Daarom beschikken veel kinderfietsen over zowel een handrem als een terugtraprem. Als het kindje met zijn fiets de openbare weg opgaat zijn natuurlijk ook andere veiligheidsmaatregelen nodig. Denk aan goede verlichting (tegenwoordig ook los te kopen), reflectoren (ook op de band en de trappers) en een fietsbel. Een stroef oppervlak op de trappers kan valpartijen besparen.

Ook het bekende vrolijke vlaggetje achter op de fiets draagt sterk aan de veiligheid bij. Automobilisten zien dankzij zo'n (hoog) vlaggetje de kinderen veel eerder als ze achter een auto vandaan komen.


Stalen frame of aluminium frame?

In het overzicht kom je zowel stalen als aluminium kinderfietsen tegen. Staal is een stuk sterker als materiaal, het kan dus meer hebben, maar is helaas ook een stuk zwaarder.

Zie ook: Kinderfietsen, aanbiedingen
Foto's: Volare 16 inch kinderfietsenOnderwerp:
Hier boven kijken we naar goede kinderfietsen 16 inch. Zowel  voor een goedkope 16 inch fiets jongens als een goedkope 16 inch fiets meisjes kun je bij de bovenstaande aanbiedingen van 16 inch fietsen terecht. Of je nu een jongensfiets 16 inch of een meisjesfiets 16 inch zoekt, er is een ruime keuze uit goede en goedkope 16 inch kinderfietsen.
-->