Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Gazelle elektrische fietsen met Panasonic voorwielmotor

Gazelle elektrische fietsen met Panasonic voorwielmotor


Gazelle voorziet zijn Gazelle Hybrid F modellen van een voorwielmotor van Panasonic. Deze Japanse elektronicafabrikant heeft al bijna 20 jaar ervaring met motoren voor elektrische fietsen.

De Pananonic voorwielmotoren zijn dusdanig compact dat de Gazelle Hybrid F modellen op een normale fiets lijken. Daarnaast heeft zo'n voorwielmotor het voordeel dat je ook als de elektrische ondersteuning uitstaat makkelijk kunt fietsen. De Gazelle elektrische fietsen met Panasonic motor hebben een natuurlijk rijgedrag en de Panasonic motoren zijn bijzonder stil.

Actieradius Panasonic fietsmotoren

Hoe ver je met de Panasonic elektrische trapondersteuning kunt fietsen, hangt sterk af van het type accu dat je gebruikt. Bij de aanschaf van een Gazelle Hybrid met Panasonic voorwielmotor heb je de keuze uit verschillende accu’s met elk een andere capaciteit. Bespaar hier niet op! Maar kies voor een elektrische fiets met een voldoende grote actieradius. Kies voor een accu die bij jou gebruik past, anders loop je de kans dat je later spijt van je aankoop krijgt.

Kijk hier voor de beste en voordeligste aanbieders van Gazelle fietsen.

Techniek Panasonic fietsmotoren

Heb je interesse in de techniek achter de Panasonic voorwielmotor zoals Gazelle deze voor zijn Gazelle Hybrid F modellen gebruikt? Bekijk dan onderstaande productvideo van Panasonic.


Andere motoren Gazelle elektrische fietsen

Bij Gazelle heeft u de keuze uit vier type elektrische systemen: Impulse, Bosch, Panasonic en Innergy. Er zijn voorwielmotoren van Pananic en Innergy waarvan de Panasonic motoren het meest krachtig zijn en de verste actieradius bieden (tot 150 kilometer). De Panasonic motoren bieden ook Walk assist tot 6 km/u en een micro USB aansluiting zodat je er je telefoon of navigatiesysteem mee kunt opladen. De Innergy motor heeft als voordeel dat hij wat stiller is dan die van Panasonic.

De Impulse en Bosch motoren zijn middenmotoren.

Voordelen middenmotor

  • Laag zwaartepunt in het midden, waardoor beter stuurgedrag.
  • Beter geschikt voor heuvelachtig terrein doordat ze de fiets "duwen".

Voordelen voorwielmotor

  • Zeer stil. Nagenoeg onhoorbaar.
  • Nauwelijks te zien dat het een elektrische fiets is.
  • Fietsen zonder trapondersteuning gaat lichter dan bij een middenmotor.

-->