Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Birota fietsen. Hippe lifestyle fietsen.

Birota fietsen. Hippe lifestyle fietsen.

Birota is een jong Nederlands fietsmerk. Ze maken lifestyle fietsen zoals de momenteel erg hippe fixed gear fietsen. Birota fietsen zijn niet alleen mooi en hip om te zien maar ook erg goed van kwaliteit.


Birota stelt namelijk heel hoge kwaliteitseisen aan alle fietsen die door dit fietsmerk uit Alkmaar gemaakt worden.

Birota maakt hippe fietsen en richt zich daarbij - in tegenstelling tot andere Nederlandse fietsmerken - vooral op het buitenland. Ze doen dat met eigenzinnige fietsen die namen dragen als de Birota The Hammer Classic en de Birota Smooth de Luxe.

We hebben momenteel geen aanbevolen winkels voor Birota fietsen. Kijk hier voor alternatieven.
Een succesvolle fiets van Birota is The Hammer. Dit een fixes gear fiets (een fixie). Dit zijn fietsen met een vast tandwiel (fixed gear) en een enkele versnelling. Als het vaste tandwiel gebruikt wordt draaien de trappers mee met het tandwiel. Bij het tandwiel met een enkele versnelling kun je de trappers wel stil houden terwijl het tandwiel draait. Je kunt zelf het tandwiel omdraaien en zo kiezen voor één van de twee standen. Fixed gear fietsen komen uit Amerika waar ze door fietskoeriers  gebruikt worden. Je ziet ze regelmatig is series en speelfilms.En zo maakt Birota nog meer hippe en originele fietsen zoals de Birota Ultimate (foto bovenaan), een wel heel moderne uitvoering van de klassieke transportfiets. Goedkoop zijn de Birota fietsen niet. Dit is geen prijsvechter. Kwaliteit en originaliteit zijn bij dit lifestyle fietsenmerk belangrijker dan een lage prijs.


-->