Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Piaggio (Vespa) komt met elektrische fietsen

Piaggio (Vespa) komt met elektrische fietsen

Paggio, de grootste fabrikant van scooters en bromfietsen ter wereld, brengt vanaf 2015 elektrische fietsen op de markt. Piaggio is onder andere bekend van het merk Vespa.


Op de EICMA motorshow was de eerste Piaggio e-bike te zien. Deze elektrische fiets viel vooral op door zijn stijlvolle uiterlijk. Heel Italiaans!

Het zal geen verwondering wekken dat Piaggio als bromfiets- en scooter-fabrikant zelf de motot van hun elektrische fietsen ontwikkeld. Het betreft een mid-motor met een range van 250-350W. De l-ion accu biedt een vermogen van 400 watt uur.

Opmerkelijk zijn de interactie tussen de Piaggio elektrische fiets en de smartphone van zijn bezitter. Deze kan via zijn of haar mobiele telefoon tal van gegevens uitlezen. Hieronder bevinden zich onder andere storingsmeldingen van de elektrische motor maar ook navigatie en data voor trainingsprogramma's.


Het zal echter het uiterlijk van de Piaggio elektrische fiets zijn de menig koper over de drempel zal trekken De Piaggio e-bike die op de EICMA te zien was ziet er namelijk schitterend uit. Het aluminium frame is stijlvol en elegant, de hoge profielwielen beschikken over een uniek spaakpatroon en de motor en accu zijn bijzonder goed en smaakvol weggewerkt in het frame.

Piaggio is na KYMCO (Klever) de tweede grote scooter-fabrikant die elektrische fietsen gaat maken.

-->