Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Isaac Element SL voor Roompot Orange Cycling

Isaac Element SL voor Roompot Orange Cycling

Materiaalsponsor Isaac heeft de racefiets van het Roompot Orange Cycling gepresenteerd. Het professionele wielerteam gaat rijden met de Isaac Element SL.


Op het overwegend mat zwarte frame van de Isaac Element SL zijn oranje en witte details aangebracht, de kleuren van het team. De kleurstelling is via social media bepaald. Er kon gestemd worden op twee varianten.

Informatie Isaac

Isaac is een Nederlandse fietsfabrikant gevestigd in Geleen. Bij het grote publiek is Isaac geen grote naam, maar ze zijn een pionier op het gebied van carbon frames. De pure carbon frames worden door specialisten met de hand gemaakt. Isaac fietsen zijn dan ook bedoeld voor wielrenners die alleen het beste materiaal willen, zoals wedstrijdrijders.

Informatie Roompot Orange Cycling 

Roompot Orange Cycling is een professionele wielerploeg die wordt geleid door onder andere Eric Breukink, Jean-Paul van Poppel, Michael Boogerd en Michael Zijlaard (echtgenoot van Leontien van Moorsel). De ploeg wordt gesponsord door het Zeeuwse Roompot Vakanties, een eigenaar van ruim 150 vakantieparken in vooral Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.

De ploeg heeft een procontinentale licentie wat betekent dat ze een volwaardige profploeg zijn. Als procontinentaal wielerteam zijn ze niet verzekerd  van een startplek in klassiekers en grote ronden, maar kunnen hier wel op uitnodiging aan deelnemen. Een deelname aan de Tour de France is dus mogelijk.

Roompot Orange Cycling heeft 18 renners onder contract. Het is een mix van ervaren rijders zoals Johnny Hoogerland, Michel Kreder, Marc de Maar, Huub Duyn, Reinier Honig en Maurits Lammertink, en jonge talenten als Ivar Silk, Dylan Groenewegen, André Looij en Berden de Vries.

Al deze wielrenners rijden in 2015 hun wedstrijden op de Isaac Element SL.
-->