Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » E-bike kit ombouwset. Maar van je fiets een elektrische fiets

E-bike kit ombouwset. Maar van je fiets een elektrische fiets

Met een e-bike kit maak je van een gewone fiets een elektrische fiets. Je hebt e-bike kits voor het voorwiel en achterwiel.

Een elektrische fiets is een behoorlijk dure fiets. Dit maakt de aanschaf erg kostbaar, vooral als je nog een goede gewone fiets hebt staan die dan afgedankt gaat worden.

e-bike kit ombouw set fiets ombouwen naar elektrische fiets

Maar wist je dat je relatief goedkoop je bestaande gewone fiets tot elektrische fiets kunt ombouwen? Daar zijn speciale ombouwsets voor een elektrische fiets voor te koop.

Ook fietsfabrikanten gebruiken een ombouw kit
 De elektrische fiets die je in de winkel koopt is meestal ook weinig anders dan die door de fabrikant van een motor, een accu en andere extra onderdelen is voorzien. Een ombouwset om je fiets op te bouwen tot elektrische fiets is een pakket met die onderdelen die je zelf op je fiets kunt aanbrengen. 

Dankzij de goede handleiding die je bij een goede elektrische fiets ombouwset meegeleverd krijgt is die installatie helemaal niet ingewikkeld. Maar zie je het toch niet zitten, dan kan een fietsenmaker dit voor je verzorgen.

Fiets ombouwen tot e-bike met voorwielmotor of achterwiel motor
Een e-bike kit is een ombouwset voor een elektrische fiets. Er zijn meerdere van deze ombouwsets om van je fiets een e-bike te maken. Maar vaak bestaat de e-bike ombouwset uit een motortje die je bij het wiel aanbrengt, een accu voor op de achterdrager, een bedieningspaneel en een set handremmen. Met deze remmen kun je de werking van de motor onderbreken.


Er zijn versies van de ombouwkit voor het voorwiel en het achterwiel. Je kunt dus kiezen wat je plezieriger vindt. Wil je een duwtje in de rug (motor aan het achterwiel), of wordt je liever voortgetrokken (motor in het voorwiel). Het is een persoonlijke keuze wat je het meest plezierig vindt.

De onderdelen van een goede e-bike kit zijn gelijk aan die van de gemiddelde elektrische fiets. Ze bieden vaak 4 standen elektrische ondersteuning en de accu kan van de fiets worden gehaald om deze via een stopcontact op te laden.

Kortom een e-bike kit ombouwset maakt van je gewone fiets een echte elektrische fiets. Je kunt er heel veel geld mee besparen!

Kijk voor de beste en goedkoopste ombouwsets voor de elektrische fiets bij de bovenstaande aanbiedingen.

Zie ook:
Onderwerp:
Met een goede e-bike kit kun je je gewone fiets ombouwen tot elektrische fiets. Zo'n e-bike ombouw set scheelt je heel veel geld. Kijk hier boven voor meer informatie en aanbiedingen van deze elektrische fiets kits.


-->