Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » eBike Kit, ombouwset elektrische fiets

eBike Kit, ombouwset elektrische fiets

Een elektrische fiets is een behoorlijk dure fiets. Dit maakt de aanschaf erg kostbaar, vooral als je nog een goede gewone fiets hebt staan die dan afgedankt gaat worden.


Maar wist je dat je relatief goedkoop je bestaande gewone fiets tot elektrische fiets kunt ombouwen? Daar zijn speciale ombouwsets voor een elektrische fiets voor te koop.

De elektrische fiets die je in de winkel koopt is meestal ook weinig anders dan die door de fabrikant van een motor, een accu en andere extra onderdelen is voorzien. Een ombouwset om je fiets op te bouwen tot elektrische fiets is een pakket met die onderdelen die je zelf op je fiets kunt aanbrengen. Dankzij de goede handleiding die je met zo'n ombouwset meegeleverd krijgt is die installatie helemaal niet ingewikkeld. Maar zie je het toch niet zitten, dan kan een fietsenmaker dit voor je verzorgen.

De eBike-Kit is de meest populaire ombouwset voor een elektrische fiets. Deze ombouwset bestaat uit een motortje die je bij het wiel aanbrengt, een accu voor op de achterdrager, een bedieningspaneel en een set handremmen. Met deze remmen kun je de werking van de motor onderbreken.

Er zijn versies van de ombouwkit voor het voorwiel en het achterwiel. Je kunt dus kiezen wat je plezieriger vindt. Wil je een duwtje in de rug (motor aan het achterwiel), of wordt je liever voortgetrokken (motor in het voorwiel). Het is een persoonlijke keuze wat je het meest plezierig vindt.

De onderdelen van de eBike-Kit zijn gelijk aan die van een goede (dure) elektrische fiets. Hij biedt 4 standen elektrische ondersteuning en de accu kan van de fiets worden gehaald om deze via een stopcontact op te laden.

Kortom de eBike-Kit ombouwset maakt van je gewone fiets een echte volwaardige elektrische fiets. Je kunt er heel veel geld mee besparen!

Kijk voor de beste en goedkoopste adressen om een ombouwset voor de elektrische fiets te kopen bij de beste aanbieders.
-->