Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Votani fietsen. Elektrische fietsen uit Taiwan.

Votani fietsen. Elektrische fietsen uit Taiwan.

Votani is een jong Taiwanees fietsmerk dat gespecialiseerd is in elektrische fietsen. Het moederbedrijf van Votani is Darfon Electronics dat ook het fietsmerk BESV voert.


Votani maakt elektrische fietsen met middenmotor en voorwielmotor. Vooralsnog betreft het de modellen Voltani X1 en Voltani X2. Elk van deze fietsen komt met beide motoren uit zodat je bij Voltani voorlopig uit vier modellen kunt kiezen.

De actieradius loopt - afhankelijk van voor welke accu je kiest - uiteen van 64 km tot 130 km.

Votani fietsen online met hoge korting kopen

Kijk bij de aanbiedingen van Votani fietsen waar in Nederland je deze Votani e-bikes met een hoge korting kunt kopen.

Made in Taiwan

Votani klinkt Italiaans en de fietsen zien er Hollands uit, maar deze elektrische fietsen komen toch echt uit Taiwan. Het moederbedrijf van Votani is Darfon Electronics dat in 1997 werd opgericht als fabrikant van computeronderdelen. Darfon is een echt elektronicamerk. Dit verklaart waarom Darfon onder de naam Votani alleen elektrische fietsen maakt.

Darfon groot in Taiwan. Het bedrijf heeft een jaaromzet van circa 900 miljoen dollar en geeft werkt aan zo'n 20.000 werknemers. Het Europese hoofdkantoor staat in Eindhoven, waar binnenkort ook een showroom voor BESV en Votani fietsen geopend wordt.

-->