Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Top vijf best verkochte fietsendragers

Top vijf best verkochte fietsendragers

Heb je je eigen omgeving u onderhand wel genoeg verkend? Breidt dan je fietsgebied enorm uit met de aanschaf van een fietsendrager. Met een fietsendrager op de auto kun je voortaan in het hele land (en ver daarbuiten) fietsen.


Je hebt fietsendragers voor op het dak van de auto, voor op de achterklep en voor op de trekhaak. Maar wat zijn de beste en populairste fietsdragers? Wij kijken hier naar de vijf best verkochte fietsdragers van dit moment. Hun prijs, hun eigenschappen en hun mogelijkheden.

Hiervoor maken wij gebruik van de gegevens van het Fietsendragercenter, een winkel die toonaangevend is in de verkoop van fietsdragers in Nederland. Deze top vijf van meest populaire fietsendragers is van augustus 2014.

1. Pro-User Diamant

Bij het Fietsendragercenter is de Pro-User Diamant het meest gewild. Dat is niet verwonderlijk want de Pro-User Diamant is een ijzersterke fietsendrager voor op de trekhaak die heel voordelig te koop is (kijk onderaan dit artikel voor de prijs).

De Pro-User Diamant wordt op de trekhaak bevestigd en kan twee fietsen dragen. Deze uitstekende fietsendrager (Beste Koop volgens de Consumentenbond)  is ook geschikt voor elektrische fietsen.

2. Hapro Atlas (7-polig)

Wil je drie fietsen mee kunnen nemen? Dan is de Hapro Atlas een geweldige keuze. Het is een voordelige fietsendrager voor op de trekhaak met diefstalbeveiliging een een handig kantelsysteem. Deze heel betaalbare fietsendrager is geschikt voor stadsfietsen, mountainbikes en racefietsen. Alleen voor elektrische fietsen moet je een andere fietsdrager kiezen.

3. Hapro Atlas 2 Premium E-bike

Voor het vervoer van je elektrische fiets kun je wel kiezen voor de Atlas 2 Premium. Deze is geschikt voor twee gewone of elektrische fietsen. Ook deze fietsendrager bevestig je op de trekhaak.

4. Hapro Atlas 3 Premium

Wederom een een Hapro Atlas fietsendrager. Deze fietsendragers zijn heel populair door hun goede kwaliteit in combinatie met een lage prijs. Met de Hapro Atlas 3 Premium kun je wel drie elektrische fietsen vervoeren (maar natuurlijk ook gewone fietsen). Dat betekent dat deze Hapro fietsendrager een hoog gewicht kan vervoeren. Elekrische fietsen zijn bij veel andere fietsdragers een probleem omdat ze veel zwaarder zijn dan een gewone fiets. Neem daarom altijd een fietsendrager die geschikt is voor een elektrische fiets als je e-bikes wilt vervoeren.

5. Pro-User Saffier IV QC 

Wil je wel vier fietsen kunnen vervoeren (niet-elektrisch)? Kies dan voor de Pro-User Saffier IV QC. Deze Pro-User fietsendrager bevestig je op de trekhaak en is inklapbaar en kantelbaar. Een echte prijs-knaller die op het moment van schrijven bij het Fietsendragercenter te koop was voor 249 euro.

Al deze fietsendragers gebruik je in combinatie met een trekhaak. Er zijn echter ook fietsendragers voor op het dak en voor op de achterklep.


Kijk voor alle modellen, prijzen en informatie bij de winkels uit het overzicht beste winkels om een fietsendrager te kopen.

Zie ook: Tips fietsendragers
-->