Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Loopfietsen. Informatie en tips.

Loopfietsen. Informatie en tips.

Wil je een kindje snel leren fietsen? Geef hem of haar dan eerst een loopfiets. Door het gebruik van een loopfiets ontwikkelt het kind al vroeg het coördinatievermogen, het ruimtelijk inzicht, het evenwicht en de durf om te fietsen.De overgang van een loopfiets naar een gewone kinderfiets zonder zijwieltjes is maar een, Hier tips en informatie voor bij de aanschaf van een loopfiets voor kleine kinderen.

Loopfietsen zijn er al voor kinderen vanaf een jaar, en lopen door tot een jaar of drie. Daarna kunnen de kinderen de overstap naar een gewoon fietsje maken. Goede loopfietsen beschikken over een verstelbaar zadel en stuur zodat je ze langere tijd kunt gebruiken.

Goedkoop loopfietsen kopen

Er zijn veel winkels waar je loopfietsjes kunt kopen. De meeste speelgoedwinkels en fietsenwinkels hebben er wel een paar staan. Voor een echt grote en goede keuze kun je echter beter naar een online speciaalzaak, daar vind je een enorme collectie loopfietsen voor jongens en meisjes. Vaak worden deze zelfs zonder bezorgkosten thuis afgeleverd. 

Kijk bij de loopfiets aanbiedingen voor aanbiedingen van honderden goede loopfietsen.

Speelgoed of een echt fietsje?

Loopfietsen heb je in verschillende kwaliteiten. Er zijn bijvoorbeeld loopfietsen met massieve of rubberen bandjes die vooral geschikt zijn voor binnen en in de tuin, maar ook loopfietsen met luchtbanden waarmee je echt de straat op kan. Een loopfiets op luchtbanden geeft een veel betere grip en dempt schokken. Voor serieus gebruik moet je echt een loopfiets op luchtbanden hebben.

Loopfietsen met rem

De loopfietsjes voor iets oudere kindjes (ongeveer vanaf 3 jaar). Zijn vaak voorzien van een rem.  Dit is wel zo veilig als het kind snelheid gaat ontwikkelen op zijn fietsje. Ook begint de loopfiets zo op een echte fiets te lijken.

Merken goede loopfietsen

Kwaliteit is belangrijk bij een loopfiets. Je hebt niets aan een goedkoop prul dat in mum van tijd kapot is. Bovendien is dat niet veilig voor je kind. Goede merken loopfietsen zijn veelal fabrikanten die ook kinderfietsen maken. Denk daarbij aan Puky, Volare en Yipeeh, maar ook aan Berg en Kettler (van de skelters).

Kijk bij de bovengenoemde loopfiets aanbiedingen om een loopfiets te kopen voor alle modellen en prijzen.
-->