Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Garmin Edge 200. Complete maar goedkope GPS fietscomputer.

Garmin Edge 200. Complete maar goedkope GPS fietscomputer.

Een GPS fietscomputer hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst de Garmin Edge 200. Dit instapmodel  in Garmin's serie GPS fietscomputers werkt evenals de duurdere modellen zonder sensoren.


Dankzij de ingebouwde GPS-ontvanger houdt de Garmin Edge 200 nauwkeurig de afstand, snelheid en verbrande calorieën bij. Gemiddelde en maximale snelheid worden evenals andere koerskenmerken door de GPS fietscomputer berekend.

Je kunt de Garmin Edge 200 gebruiken als kilometerteller maar er ook als een echte wielerprofessional alle ritgegevens mee opslaan. Het geheugen kan zo'n 130 uur aan ritgegevens en analyses bewaren. Zo kun je achteraf nog gegevens over je fietsprestaties terug vinden.

Via Garmin Connect kun je met behulp van een computer  de gemeten prestaties vanaf de fietscomputer naar internet sturen. Je kunt de cijfers dan inzochtelijk maken voor jezelf en anderen en op een kaart zien welke route je hebt afgelegd. Ook leuk. de Course Creator waarmee je een fietsroute kunt uitstippelen.

De Garmin Edge 200 wordt geleverd met een fietssteun die je op het stuur van iedere fiets kunt bevestigen. Als je een rit gaat maken hoef je het apparaatje dan alleen maar in de houder te schuiven.

De Garmin Edge 200 fietscomputer is voorzien van een heel gevoelige GPS-ontvanger met HotFix satellietprognose. Vooral op de fiets is het erg belangrijk dat GPS navigatie nauwkeurig werkt. Iedere meter is er immers één. Handig is de Auto Pause optie die er voor kan zorgen dat de registratie wordt onderbroken als je even stopt. Zo hoeft een rood stoplicht je gemeten prestaties niet te beïnvloeden. Ook leuk, de in te stellen waarschuwingen voor tijd, afstand en calorieën.

Al met al kunnen we rustig zeggen dat de Garmin Edge 200 een uitgebreide fietscomputer is tegen een heel scherpe prijs. De adviesprijs van deze fietscomputer bedraagt 139 euro, maar we zagen hem een stuk goedkoepr bij Bikes N Parts.

-->