Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsen en tijdschriften

Fietsen en tijdschriften

Hou je niet alleen van fietsen, maar ook van lezen over fietsen? Over de nieuwste modellen en technieken? Over bekende en minder bekende wielerprofs? Of wil je gewoon leuke fietsroutes op papier hebben?


Hier laten we je kennis maken met de leukste wielertijdschriften. Het gaat daarbij om heel verschillende tijdschriften. De ene keer zijn ze gericht op de sportfietser, de andere keer op de recreative fietser, op mensen werkzaam in de fietsenbranche of op mensen die de wielersport graag willen volgen. Er zijn heel verschillende fietstijdschriften, voor ieder wat wils.Hieronder vind je een lijstje met heel goede tijdschriften over fietsen. Online kun je goedkope proefabonnementen nemen op al deze fietsbladen. Let op! Als deze fietstijdschriften zijn te vinden onder de de Sportbladen.

Fiets

Het tijdschrift Fiets is gericht op mensen die aan racefietsen en/of mountainbiken doen. Het is een maandblad dat je iedere maand informeert over de nieuwste fietsen, accessoires en technieken, over de mooiste fietsroutes en de leukste fietsvakanties en evenementen. Verder is er veel ruimte voor tips, informatie en adviezen op het gebied van voeding, fietskleding en toebehoren. Via de toerkalender kun je makkelijk zien welke fietstochten er in de buurt gehouden worden.

Up/Down

Up/Down is een wielertijdschrift dat helemaal gericht is op mountainbikers en het mountainbiken.  Het geeft alle informatie over de nieuwste fietsen en de nieuwste materialen, veel tips en de mooiste fietsroutes voor op de mountainbike. Er is veel aandacht voor tests, technieken en rijders. En lees vooral die inspirerende reisreportages.

Fiets Actief

Dit fietstijdschrift mikt niet op de fietsende sporter maar op de recreatieve fietser. Informatie over fietsroutes en mooie fietsgebieden staan daarom centraal in dit tijdschrift voor mensen die er graag met de fiets op uit trekken.

Procycling

Procycling van Sanoma is weer een heel ander soort tijdschrift over fietsen. Dit is een wielrentijdschrift dat het professionele wielrennen in beeld brengt via interviews, reportages en achtergrondverhalen. Procycling komt zes keer per jaar uit.

Wielrenblad

Wielrenblad is een wielertijdschrift gericht op de actieve fietser. Met routes, reisverslagen, fietstesten en informatieve artikelen over materiaal en je lichaam als fietser.

Tweewieler

Tweewieler is het vakblad voor de fietsenbranche in Nederland en Belgiƫ. Een echt tijdschrift voor professionals dus, met maandelijks informatie over de nieuwste fietsen en gerelateerde producten en brancheontwikkelingen.
-->