Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Haibike elektrische mountainbikes

Haibike elektrische mountainbikes

Een elektrische mountainbike, of met andere woorden een MTB met een motortje, dat klinkt niet heel logisch. Toch zijn de elektrische mountainbikes die Haibike sinds 2013 levert een groot succes.


De Duitse elektrische mountainbike van de Nederlandse Accell Group uit Heerenveen is een dusdanig succes dat er op de Eurobike 2014 beurs in Friedrichshafen meer modellen gaat presenteren.

Hieronder bevindt zich ook een volledig in carbon uitgevoerde elektrische mountainbike met Bosch Performance middenmotor.

Verkopen gaan goed voor Accell fietsen

In totaal levert Accell dit jaar 150.000 elektrische fietsen, goed voor een omzetstijging van 14%. De e-bikes zijn goed voor een derde van de verkopen van de Accell Group waaronder naast Haibike ook onder andere Sparta, Batavus, Koga, Loekie, Ghost, Winora en Raleigh vallen. Veel van de verkochte elektrische fietsen staan op naam van Sparta en Batavus. Maar ook de Duitse verkopen en de lancering van nieuwe elektrische fietsen in de USA, Engeland, Frankrijk en Italië deden de omzet van de Nederlandse fietsgigant goed.

Het succes van de elektrische fietsen gaat wel wat ten koste van de fietsen zonder hulpmotortje. De verkoop van stadsfietsen van de Accell Group daalde met 1 procent. Dat is nog te overzien. Maar de omzetdaling van de duurdere sportmodellen (-14%) doet meer pijn. Al is day wel voor een groot deel een gevolg van de verkoop van het Duitse fietsmerk Hercules en het stoppen van de verkoop via Noord-Amerikaanse supermarkten.

-->