Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Einde Fietsplan (fiscaal voordeel bij kopen fiets via werkgever)?

Einde Fietsplan (fiscaal voordeel bij kopen fiets via werkgever)?

Als je via je werk een vergoeding krijgt als je een fiets voor woonwerk-verkeer koopt ( het Fietsplan) moet je opschieten als je van deze regeling gebruik wilt maken. De overheid wil de regeling voor een fiets kopen via de werkgever namelijk stopzetten.

Staatssecretaris Wiebes van Financiën wil de Fietsplan-regeling voor een "fiets van de zaak" schrappen. De werkkostenregeling (WKR)  wordt per 1 januari 2015 aangepast en dan vallen alleen nog laptops, telefoons en gereedschap onder de fiscale regeling waarbij werkgevers deze belastingvrij beschikbaar kunnen stellen aan hun werknemers.

Niet alleen voor deze werknemers maar ook voor de fietswinkels is dit slecht nieuws. 20% van hun verkopen is gebaseerd op het kopen van de fiets via de werkgever via de Fietsplan-regeling. Als als die mensen weer het volle pond voor hun fiets moeten betalen zien ze hier mogelijk van af waardoor de verkoop van nieuwe fietsen sterk kan gaan teruglopen.

De BOVAG, RAI Vereniging en Fietsersbond hebben bezwaar aangetekend tegen het afschaffen van het Fietsplan en willen de fiscale voordelen van het kopen van de fiets via de werkgever behouden.
-->