Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Sparta speed pedelecs: Fietsen zonder te trappen

Sparta speed pedelecs: Fietsen zonder te trappen

Een normale elektrische fiets (e-bike of pedelec) geeft trapondersteuning. Je krijgt een duwtje in de rug, maar moet zelf blijven trappen. Bij een speed pedelec hoeft dat niet, hiermee kun je ook met de benen stil fietsen.


Sparta heeft twee speed-pedelecs in het assortiment, de Sparta ION SpartaMet en de Sparta ION E-Speed. Dit zijn opvolgers van de legendarische Sparta Met's uit de jaren 80, maar dan met een elektrisch ION-motortje in plaats van benzinedampen.

Met de beide speed-pedelecs maakt Sparta zijn come-back in de wereld van de snorfietsen die het ooit beheerste. Ruzie met motorfabrikant Sachs zorgde er destijds voor dat Sparta zich uit die wereld moest terugtrekken en dat de Nederlandse fietsenfabrikant bijna ten onder ging aan de schadeclaims.

Sparta was ooit goed voor een productie van 20.000 snorfietsen (Sparta Met's) per jaar. Mogelijk gaan die tijden herleven met de ION E-Speed en de ION Spartamet.

De E-Speed doet zijn naam eer aan want zonder te trappen kun je met deze Sparta elektrische fiets een snelheid van 40 kilometer per uur halen. In dat geval is een bromfietshelm wel aan te raden, al is deze niet verplicht. Wel verplicht op deze snorfiets is een AM bromfietsrijbewijs, een kenteken en verzekering. Dat is ook het geval bij de Sparta ION Spartamet al blijft bij deze fiets de snelheid op 25 kilometer per uur steken.

Kijk voor meer informatie en prijzen bij de Sparta dealers uit het overzicht beste online fietsenwinkels.
-->