Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Goedkope fietsen voor dames en heren

Goedkope fietsen voor dames en heren

Ben je op zoek naar een nieuwe fiets? Bijvoorbeeld om naar het station te fietsen of om er af en toe een boodschapje mee te doen? Wil je er daarom niet te veel geld aan uitgeven? Wij kijken hier naar goedkope fietsen voor dames en heren.

Goede goedkope fiets


Je kunt kiezen voor een fiets van een A-merk als Gazelle, Batavus of Sparta, maar deze merkfietsen zijn vaak erg prijzig. Je kunt ook kiezen voor een goedkope fiets uit de bouwmarkt of supermarkt. Maar dan loop je het risico dat de fiets al kapot is voor je de straat uitgereden bent. Daarom kijken we hier naar de mogelijkheden om goedkope fietsen voor dames en heren aan te schaffen die ook nog eens van een degelijke kwaliteit zijn.

Hieronder vind je enkele mogelijkheden om goedkoop een goede fiets voor dames of heren aan te schaffen.

Kies voor een minder bekend kwaliteitsmerk fiets

Naast de bekende namen Gazelle, Batavus, Koga, Sparta en Giant zijn er ook veel merken die minder bekend zijn, aanmerkelijk minder geld kosten maar wel fietsen van kwaliteit leveren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fietsen van Cortina of BSP. Dit zijn beide Nederlandse fietsmerken die prima fietsen afleveren. Ook dit zijn A-merken, maar minder bekend bij het grote publiek, en mede daardoor een stuk goedkoper in aanschaf. Door te kiezen voor zo'n fiets bespaar je veel geld en heb je een prima fiets van A-merk kwaliteit.

Goedkope fietsen

Maar het kan nog veel goedkoper, zonder dat je op het lage kwaliteitsniveau van de "bouwmarkt fiets" belandt. Tussen de A-merken en andere kwaliteitsmerken en goedkope fietsen die we niet aanraden bevinden zich nog een groot aantal fietsmerken die degelijke fietsen maken die goedkoop verkocht worden. 

En ook die fietsmerken maken gebruik van de onderdelen van grote fabrikanten zoals Shimano, AXA en Selle Royal. Voorbeelden van merken die goede maar goedkope fietsen maken zijn Popal, Vogue, Altec, Puch en Umit. Voor vaak verbazend weinig geld bieden deze fietsmerken stadsfietsen aan die prima geschikt zijn voor dagelijks gebruik.


Koop online een fiets met hoge korting.

Steeds meer fietsen worden via internet gekocht. Niet verwonderlijk want op internet moeten leveranciers zich op prijs onderscheiden. Dat betekent hoge kortingen en geen of weinig verzendkosten. Zo bespaar je veel geld.

Kijk in het overzicht met Beste online fietsenwinkels waar je het best online een fiets kunt kopen. Ben je op zoek naar een fiets van een bekend merk? Dan kun je terecht bij bijvoorbeeld FietsenwinkelNL, daar koop je A-merk fietsen tegen heel lage prijzen. Voor heel goedkope fietsen kun je bij Matra Bike terecht. Deze online fietsenwinkel verkoopt al heel goedkope fietsen met nog eens een heel hoge korting. Deze beide fietsenwinkels, en nog veel meer goede webwinkels met fietsen vind je in het bovengenoemde overzicht

Koop fietsen van een 'verouderd' model

Bij de online fietsenwinkels kun je heel goede kwaliteitsfietsen vaak met bijzonder hoge kortingen kopen. Dit betreft dan vaak fietsen van een model dat één of twee jaar oud is. Ieder jaar brengen de grote fietsfabrikanten nieuwe fietsen voor dames en heren uit. 

Dat betekent natuurlijk helemaal niet dat de fietsen van het vorige seizoen ineens verouderd zijn. Absoluut niet, het is gewoon marketing. Maar het betekent wel dat je de fietsen van de vorige jaargangen heel goedkoop kunt kopen. 

Dat kan vaak via de bovengenoemde online fietsenwinkels. Je hebt dan een fiets met tientallen procenten korting waarvoor iedereen een jaar eerder nog de volle prijs moest betalen.Samenvatting
Voor A-merk fietsen van de bekende fietsmerken betaal je vaak de hoofdprijs, maar je kunt ook kiezen voor een goedkopere fiets van een minder bekend topmerk of voor een goede maar goedkope fiets van een goedkoop fietsmerk. Hierboven vind je de beste van deze goedkope fietsmerken die goede goedkope fietsen voor dames en heren verkopen. 

Ook kun je er voor kiezen je fiets online te kopen in plaats van bij een dure fietsenwinkel. Online zijn de kortingen op een nieuwe fiets erg hoog, vooral als het (nieuwe) fietsen van een eerder jaar betreft. Die zijn net zo goed, maar omdat ze van een oudere jaargang zijn veel goedkoper.
-->