Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Fietszadels. Tips, informatie, aanbiedingen

Fietszadels. Tips, informatie, aanbiedingen

Het fietszadel is één van de belangrijkste onderdelen van een fiets. Het fietszadel bepaalt immers voor een groot deel het rijcomfort van een fiets.
Soms is het daarom verstandig een ander, beter, zadel op een fiets te zetten dan het fietszadel dat standaard op je fiets aanwezig is.. Gelukkig zijn er vele fietszadels in alle soorten en maten.

Aanbiedingen fietszadels beste winkels

Kijk bij aanbiedingen fietszadels wat er allemaal bij de beste online fietswinkels aan fietszadels te koop is en wat al deze goede fietszadels kosten.

Klachten door een verkeerd fietszadel

Zadelpijn is de meest bekende klacht die veroorzaakt wordt door het fietszadel, maar er zijn meer lichamelijke klachten die kunnen ontstaan als het zadel van de fiets niet goed is. Vaal zal je die klachten niet snel aan het fietszadel toeschrijven, maar klachten aan de pols, rug of knie door het fietsen kunnen toch echt door het zadel veroorzaakt worden.

Vele mensen hebben de neiging om voor een zo'n zacht mogelijk zadel te kiezen om zadelpijn te voorkomen, maar zacht is niet altijd beter. Vergelijk een zacht fietszadel met een te zachte bank. Na enige tijd weet je niet meer hoe je moet zitten. Dat is bij een fietszadel net zo.

Vrouwenzadels

Er zijn speciale vrouwenzadels op de markt. Deze vrouwenzadels zijn iets breder dan een standaardzadel omdat vrouwen gemiddeld een breder bekken hebben. Vrouwenzadels zijn ook zo'n 2 centimeter korter.

Om de gevoelige damesdelen te ontlasten hebben sommige vrouwenzadels een gleuf. Ook zie je soms een inkeping aan de achterkant van het fietszadel. Dit is om het stuitje te ontlasten.

Kijk voor alle goede fietszadels voor dames bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van fietszadels.

Beste fietszadels, de merken

Selle Italia zadel
Selle Italia is het meest bekende en meest geprezen merk als het op fietszadels voor race- en sportfietsen aankomt. Je kunt Selle Italia gerust de nummer 1 in fietszadels voor racefietsen noemen. 

Selle Royal zadel
Een ander merk dat populair is in Nederland en België is Selle Royal. Dit is wereldwijd de marktleider in fietszadels. Voor een stadsfiets zadel of een e-bike zadel is Selle Royal het beste merk. Heel veel goede fietsen zijn als je ze koopt voorzien van een Selle Royal zadel. Dit zijn over het algemeen wel standaard zadel. Selle Royal heeft nog veel betere zadels in de collectie.

Brooks zadel
Een derde topmerk in fietszadels is het Britse Brooks. Dit zijn heel andere zadels dan bovenstaande zadels. Brooks zadels zijn klassieke fietszadels, met de hand gemaakt van extra sterk echt leer. Brooks zadels kom je tegen op luxe fietsen en op retro fietsen zoals een goede transportfiets.

Andere fabrikanten die goede fietszadels maken zijn BBB Cycling, Fizik, Selle San Marco, Contec en Selle SMP.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen van fietszadels voor alle goede fietszadels tegen een lage prijs bij de beste online fietsenwinkels.


Samenvatting:
Hierboven vind je aanbiedingen van de beste fietszadels van de beste fietszadel merken. Bovendien hebben we tips en informatie over vrouwenzadels (fietszadels voor dames) en klachten door een verkeerd fietszadel zoals zadelpijn.


-->