Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Fietsvakanties. In groepen of individueel.

Fietsvakanties. In groepen of individueel.

Een fietsvakantie  is een geweldige manier om veel van een land te zien. Je bent actief bezig, je vakantie bestrijkt een veel groter gebied dan bij een wandelvakantie, maar je kunt toch alles goed en in alle rust bekijken.


Steeds meer organisaties bieden fietsvakanties aan, waarbij je tussen campings of hotels reist en waarbij het vervoer van je bagage is geregeld. Als je in een tent overnacht is deze al gebruiksklaar als je overnacht.

Dit maakt dit soort fietsvakanties ideaal voor iedereen. Of je nu een getrainde of ongetrainde fietser bent. Er zijn namelijk reizen op vele verschillende niveaus. Ook voor vakanties met kinderen zijn fietsvakanties erg geschikt.

Zelfstandig of in een groep fietsen?

Ook kun je zelf een keuze maken tussen een individuele fietsvakantie of een groepsreis. Deze fietsvakanties zijn er in heel Europa en zelfs daarbuiten. Frankrijk en Duitsland zijn erg populair, maar je kunt het ook dichter bij huis houden en een fietsvakantie in Nederland of België boeken. Denemarken, Spanje, Italië, Oostenrijk, Ierland, Engeland en Griekenland zijn ook landen waar je fietsvakanties kunt boeken, evenals in andere Europese landen. Maar wereldreizigers kunnen ook in bijvoorbeeld Indonesië of Suriname een fietsreis maken.

Hotel of camping?

Je kunt kiezen voor fietsvakanties waarbij je fietstochten maakt vanaf één of meerdere hotels of campings, maar ook voor een rondreis waarbij je van hotel naar hotel, of van camping naar camping, trekt. Het vervoer van de bagage naar het volgende hotel of de volgende camping wordt dan geregeld zodat je geen bagage op de fiets hoeft mee te nemen.

De startlocatie is meestal gelijk aan de eindlocatie zodat je makkelijk met eigen vervoer kunt komen. Maar je kunt ook een fietsvakantie inclusief reis boeken. Je reist dan per touringbus, trein of vliegtuig. De fietsen kun je zelf meenemen of je boekt een leenfiets. Het huren van een elektrische fiets is ook vaak mogelijk.

Kijk bij de bovenstaande beste aanbieders van fietsvakanties voor alle mogelijkheden en prijzen.

Foto: Fiets-Fun


Onderwerpen:
Fietsvakantie, individueel, groepsreis, vakantie fiets, Fiets-Fun, hotel, camping, fietsvakanties.
-->