Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsstoeltjes. Voorop en achterop.

Fietsstoeltjes. Voorop en achterop.

Een goed fietsstoeltje is noodzakelijk als je kleine kinderen op de fiets wilt vervoeren. Er zijn fietsstoeltjes voor aan het stuur, op de bagagedrager en (in mindere mate) voor op de stang van de fiets.


Lang niet alle fietsstoeltjes die te koop zijn, zijn even goed. En daarmee zijn ze ook niet allemaal even veilig. Goede merken die betrouwbare fietsstoeltjes verkopen zijn GMG Yepp, Bobike, Polisport en Qibbel.

Bobike heeft de grootste naam, maar voor wie deze fietsstoeltjes wat te duur zijn zijn er ook Polisport fietsstoeltjes, Deze fietszitjes zijn goedkoper maar ook van goede kwaliteit. Kijk voor goede fietsstoeltjes tegen lage prijzen in het overzicht van de beste winkels om fietszitjes te kopen van de consumenten informatiesite Beste Kopen.

Fietsstoeltjes voorop

Hele kleine kinderen worden vaak vervoerd met een fietsstoeltje voorop de fiets. Dit zijn leuke fietsstoeltjes voor zowel ouder als kind want zo is er veel contact tussen hen beide en het kindje heeft vrij zicht voorop te fiets. Helaas worden fietsstoeltjes voorop wat lastiger en minder veilig in het gebruik als kinderen ouder worden. Er komt dan te veel gewicht aan het stuur te hangen. Vanaf een kilo of 15 kan het best een achterzitje worden gebruikt.

Fietsstoeltje achterop

Het kindje zal dan naar de achterkant van de fiets verhuizen. Gelukkig zijn er hiervoor ook goede fietsstoeltjes te koop die vaak maxi of junior worden genoemd (bij de voorstoeltjes spreekt men dan over een mini). Maxi fietsstoeltjes zijn bestemd voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Daarna kun je kiezen voor een groter en sterker junior fietsstoeltje. Deze zijn er voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Foto: Yepp fietszitjes
Zie ook: Alle tips fietsstoeltjes
-->