Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsstoeltjes. Voorop en achterop.

Fietsstoeltjes. Voorop en achterop.

Een goed fietsstoeltje is noodzakelijk als je kleine kinderen op de fiets wilt vervoeren. Er zijn fietsstoeltjes voor aan het stuur, op de bagagedrager en (in mindere mate) voor op de stang van de fiets.


Lang niet alle fietsstoeltjes die te koop zijn, zijn even goed. En daarmee zijn ze ook niet allemaal even veilig. Goede merken die betrouwbare fietsstoeltjes verkopen zijn GMG Yepp, Bobike, Polisport en Qibbel.

Bobike heeft de grootste naam, maar voor wie deze fietsstoeltjes wat te duur zijn zijn er ook Polisport fietsstoeltjes, Deze fietszitjes zijn goedkoper maar ook van goede kwaliteit. 

Kijk voor goede fietsstoeltjes tegen lage prijzen in het onderstaande overzicht met aanbiedingen van de beste winkels om fietszitjes te kopen. Je vindt daar alle aanbiedingen van fietstoeltjes voor voorop of achterop de fiets.


Fietsstoeltjes voorop

Hele kleine kinderen worden vaak vervoerd met een fietsstoeltje voorop de fiets. Dit zijn leuke fietsstoeltjes voor zowel ouder als kind want zo is er veel contact tussen hen beide en het kindje heeft vrij zicht voorop te fiets. 

Helaas worden fietsstoeltjes voorop wat lastiger en minder veilig in het gebruik als kinderen ouder worden. Er komt bij een fietsstoeltje voorop dan te veel gewicht aan het stuur te hangen. Vanaf een kilo of 15 kan het best een achterzitje worden gebruikt.

Fietsstoeltje achterop

Het kindje zal dan naar de achterkant van de fiets verhuizen. Gelukkig zijn er hiervoor ook goede fietsstoeltjes te koop die vaak maxi of junior worden genoemd (bij de voorstoeltjes spreekt men dan over een mini). 

Maxi fietsstoeltjes zijn bestemd voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Daarna kun je kiezen voor een groter en sterker junior fietsstoeltje. Deze fietsstoeltjes achterop zijn er voor kinderen tot ongeveer 12 jaar.

De beste fietsstoeltjes uit de test

Wil je weten welk fietsstoeltje voorop en welk fietsstoeltje achterop het beste fietsstoeltje is? Kijk dan voor de beste fietstoeltjes voorop en beste fietsstoeltjes achterop bij de onderstaande beste fietsstoeltjes uit de test.


Foto: Yepp fietszitjes

Zie ook: Alle tips fietsstoeltjes


Onderwerp:
Voor kleine kinderen is het fietsstoeltje voorop het beste kinderzitje, als het kindje ouder wordt verhuist het naar een fietsstoeltje achterop. Kijk hier boven voor aanbiedingen om deze fietsstoeltjes voor en fietsstoeltjes achter goedkoop online te kopen en voor de beste fietsstoeltjes voorop en beste fietsstoeltjes achterop uit de test.
-->