Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsendragers. Fietsen door het hele land.

Fietsendragers. Fietsen door het hele land.

Na de aanschaf van een fietsendrager kun je overal in het land (en natuurlijk ook in het buitenland) fietsen. Ideaal, want de omgeving van je woonplaats heb je op een gegeven moment wel gezien.


Zet je fietsen op een fietsendrager en rij naar de plek waar je wilt fietsen. Door de duinen, over de Veluwe, door het Limburgse heuvelland, door de bossen van Drenthe, door dorpjes en stadjes in West-Friesland. Met een fietsendrager kun je overal fietstochten maken.

En en goede fietsendrager is helemaal niet zo duur in de aanschaf. Kijk maar bij de beste winkels om een fietsendrager te kopen voor de prijzen.

Goede merken fietsendragers zijn Thule, Twinny Load, Spinder, Hapro, Bosal, Pro-User en Uebler. De meeste fietsendragers worden op een krekhaak geplaatst. Maar voor wie geen trekhaak heeft, en er ook geen wil plaatsen zijn er genoeg alternatieven, zoals dakfietsendragers en fietsendragers die op de achterklep geplaatst worden.

Wil je elektrische fietsen op de fietsendrager kunnen vervoeren. Controleer dan of de fietsendrager die je wilt gebruiken wel het gewicht van de fietsen kan dragen. Doordat elektrische fietsen steeds vaker gebruikt worden zijn veel moderne fietsendragers hiervoor geschikt.

Verkeersregels fietsendragers

Ook mag het gewicht van de fietsendrager plus fietsen het gewicht dat de trekhaak mag dragen (de kogeldruk) niet overschrijden. Een andere regel is dat de fietsendrager met fietsen aan weerskanten van de auto niet meer dan 20 centimeter mag uitsteken.

Als de achterlichten van de auto volledig door de fietensdrager of de fietsen afgedekt worden is een extra verlichtingsbalk verplicht. En tenslotte is het verplicht om de fietsendrager te voorzien van een witte nummerplaat met het kentekennummer van de auto.

Zie ook: Tips, aanbiedingen, tests en informatie fietsendragers
-->