Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsrugzakken: Speciale rugzakken voor op de fiets

Fietsrugzakken: Speciale rugzakken voor op de fiets

Met name op een mountainbike of racefiets is het lastig om spullen mee te nemen. Een goede rugzak is dan heel handig.


Vooral als dat een speciale fietsrugzak is. Fietsrugzakken beschikken over speciale eigenschappen die erg handig zijn als je ze tijdens het fietsen gebruikt.

Interesse in goede maar betaalbare rugzakken voor op de fiets? Kijk dan bij de aanbiedingen van fietsrugzakken.

Rugzakken, speciaal voor op de fiets

Een rugtas is een goede optie als je gaat fietsen. Maar lang niet alle rugzakken zijn geschikt voor gebruik op de fiets. Gelukkig zijn er speciale fietsrugzakken. Deze rugzakken zijn ergonomisch, zitten goed en comfortabel bevestigd aan je rug en hinderen je niet tijdens het fietsen. Een goede fietsrugzak beschikt over zachte ademende gordels die makkelijk te verstellen zijn.

Een fietsrugzak zit stevig en comfortabel tijdens het fietsen, maar je kunt hem ook goed gebruiken als je van de fiets af stapt en te voet verder gaat. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een fietstas, waarbij je altijd het probleem hebt je spullen niet mee te kunnen nemen als je van de fiets weggaat.

En natuurlijk kun je een fietsrugzak ook gebruiken voor andere activiteiten zoals een wandeling.

Goede fietsrugzakken bieden veel opbergruimte. Vaak is deze te vergroten door de rugzak op bepaalde plekken open te ritsen. De fietsrugzak neemt dan sterk in volume toe en biedt meer ruimte voor je spullen. Een andere eigenschap van goede fietsrugzakken is dat ze waterafstotend zijn. Een rugzak vangt immers veel water als hij op je rug ligt tijdens het fietsen.

Foto: Shimano fietsrugzak

-->