Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Stevens fietsen. Een grote Duitse fabrikant van fietsen

Stevens fietsen. Een grote Duitse fabrikant van fietsen

Stevens fietsen zijn in Nederland niet zo bekend en niet zo eenvoudig verkrijgbaar. Toch is Stevens een groot internationaal Duits fietsenmerk dat vooral veel MTB's en racefietsen verkoopt. Maar ook e-bikes en andere fietsen worden door Stevens gemaakt.


Stevens fietsen worden in Duitsland ontwikkeld en geassembleerd. Naast racefietsen, mountainbikes, crossfietsen en sportfietsen maakt Stevens ook speciale fietsen voor het tijdrijden, elektrische fietsen en stadsfietsen.

Stevens fietsen goedkoop kopen

Stevens fietsen zijn met een hoge korting te koop bij de aanbiedingen refurbished Stevens fietsen. Daarbij gaat het uitsluitend om elektrische fietsen,

We hebben verder momenteel geen aanbevolen aanbieders van Stevens fietsen in Nederland.
Kijk hier voor alternatieven.


Over Stevens fietsen

In 1990 ging Stevens van start als leverancier van fietsen van topmerken zoals Merlin, Titan, Campagnolo en Ritchey, daarnaast ging Stevens eigen fietsen maken. In eerste instantie waren dat MTB's en racefietsen.

Het fietsenmerk Stevens groeide snel. Binnen 3 jaar waren de eerste 10.000 Stevens fietsen verkocht. Stevens het inmiddels 1.000 verkooppunten in 4 landen. In de jaren daarna werden Stevens fietsen keer op keer als winnaar uitgeroepen bij vergelijkende testen van racefietsen en MTB's.

Ook op sportief gebied gooide Stevens hoge ogen. Er waren vele wereldtitels voor het merk onder andere in de cyclocross (met Niels Albert, Philipp Walsleben, Hanka Kupfernagel en  Daphny van den Brand,  Arnaud Jouffroy en Marianne Vos) de triatlon (met Daniel Unger en Lisa Norden) op het WK tijdrijden (met Amber Neben) en op de baan (met Marianne Vos). Op de Olympische spelen in Londen wonnen de Duitse rensters Miriam Welte en Kristina Vogel goud op de baan.

Maar het allergrootste succes van Stevens fietsen vond mei 2013 plaats. Toen produceerde het Duitse fietsenmerk de 1 miljoenste Stevens fiets. Een grotere bevestiging voor het succes van het merk is er niet.
-->