Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Avalon Fietsen. Voordelige Hollandse fietsen.

Avalon Fietsen. Voordelige Hollandse fietsen.

Goedkope aanbiedingen van Avalon fietsen bij de beste winkels die deze goede maar voordelige stadsfietsen en e-bikes goedkoop online verkopen.
Avalon fietsen

Avalon fietsen worden in Nederland samengesteld, gemonteerd, gelakt. Na deze productie vind er een strenge kwaliteitscontrole plaats. Avalon is dus een echt Hollands fietsenmerk. Toch worden deze Nederlandse Avalon fietsen tegen heel betaalbare prijzen aangeboden.

Avalon fietsen zijn veel goedkoper dan de fietsen van andere Hollandse fabrikanten zoals Gazelle, Batavus en Sparta. Maar je hebt hier wel te maken met Nederlandse fietsen ontwikkelt voor gebruik op de Nederlandse wegen in Hollands weer en wind.

Avalon fietsen extra goedkoop kopen

Avalon behoort tot het steeds groeiende aantal goedkope fietsmerken dat Nederland rijk is. Avalon fietsen zijn heel betaalbaar, vooral als je ook nog eens gebruik maakt van de zeer interessante online aanbiedingen van Avalon fietsen bij de onderstaande online fietswinkels.


Deze winkels bieden een mooie collectie van alle soorten Avalon fietsen aan tegen een lage prijs. De online korting die je er krijgt is vaak zeer hoog.

Veel keuze uit Avalon fietsen

Avalon biedt ook een brede collectie fietsen. Het fietsenmerk uit Alkmaar maakt vooral Hollandse stadsfietsen zoals transportfietsen, omafietsen en opafietsen. 

Dit zijn ook de fietsen waar Avalon bekend om staat, maar ze maken ook goede elektrische fietsen, waaronder ook elektrische fietsen met middenmotor waarmee je comfortabel en probleemloos lange fietstochten kunt maken.

Hieronder een overzicht van alle populaire Avalon fietsen. Kijk voor alle specificaties en actuele lage prijzen bij de aanbiedingen van de beste en goedkoopste winkels hier boven.

Avalon Elegance moederfiets / stadsfiets
Avalon Elegance moederfiets / stadsfiets


Avalon stadsfiets / moederfiets

In de Avalon City Special serie vinden we de Avalon Elegance. Dit is inderdaad een elegante fiets. Het is een stadsfiets / toerfiets met naar keuze 3 of 7 versnellingen (Shimano Nexus). 

Door zijn ruime en lage instap, brede banden, tweepoot standaard en sterk aluminium frame is dit zowel een allround stadfiets als een moederfiets. Avalon heeft zelfs het stuur met foam bedekt zodat dit stuur voor kinderhandjes (vanuit een voorzitje) lekker zacht is. Aan alles is gedacht.

De Avalon Elegance is heel compleet uitgerust. Bijvoorbeeld met anti lek banden, een ART** veiligheidsslot, led verlichting en een stevige bagagedrager achter.

Kijk voor de laagste prijs van de verschillende versies van deze Avalon fiets bij de bovenstaande aanbiedingen van Avalon fietsen.

Avalon omafiets / opafiets

Verwar de Avalon City Special serie niet met de City Classic serie. In de Classic serie vinden we de retro omafietsen en opafietsen van Avalon. 

Avalon omafiets Export oranje
Avalon omafiets Export oranje


Je hebt de Avalon Basic omafiets met twee versies. Je hebt een Avalon Basic omafiets met drie versnellingen en een terugtraprem, en een echt klassieke omafiets met handremmen, zonder versnellingen.

Ook bij de Avalon Export omafiets heb je deze keuze. Maar als je deze omafiets in een andere kleur wil hebben dan zwart kun je alleen voor de handrem versie met 3 versnellingen kiezen. Je heb dan wel weer keuze uit vele kleuren waaronder wit, donkerblauw, lichtblauw, wit en oranje.

De Avalon opafiets (Avalon Opa Export) is er alleen in klassiek zwart. Maar wel met terugtraprem of handremmen / versnellingen.

Al deze retro Avalon fietsen vind je goedkoop bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van Avalon fietsen.

Avalon transportfiets

En dan is er nog de Avalon Urban Transport serie met de Avalon transportfietsen. Deze zijn er in wel vier verschillende modellen.

Avalon Cargo transportfiets (e-bike versie)

Avalon Cargo transportfiets (e-bike versie)


Deze modellen beginnen bij de klassiek ogende Avalon Pic-Up transportfiets tot de modern ogende, maar juist klassiek uitgevoerde Avalon Transporter. Verder is er nog de Avalon Style transportfiets, en het topmodel uit de Transport fiets serie, de Avalon Cargo. Op de Pic-Up na, zijn deze transportfietsen allemaal naast damesfiets ook als herenfiets verkrijgbaar.

Iedere Avalon transportfiets beschikt over een stevig frame, een mooie en stevige voordrager, brede banden, een dubbele fietsstandaard en een stuurslot. ´

Daarnaast hebben alle Avalon transportfietsen (met uitzondering van de Avalon Transporter) een achterdrager. 

Hier een kort overzicht van de verschillende Avalon transportfietsen:

  • Avalon Pic-Up: 3 versnellingen, terugtraprem, stalen frame (alleen dames model)
  • Avalon Transporter: Geen versnellingen, handremmen, stalen frame
  • Avalon Style: 0 versnellingen, terugtraprem, aluminium frame
  • Avalon Style: 3 versnellingen, terugtraprem, aluminium frame
  • Avalon Style: 7 versnellingen, handremmen, aluminium frame
  • Avalon Cargo: 3 versnellingen, handremmen of terugtraprem, aluminium frame
  • Avalon Cargo: 7 versnellingen, handremmen, aluminium frame
Bij de bovenstaande aanbiedingen van Avalon fietsen vind je al deze transportfietsen goedkoop terug,

Avalon elektrische fietsen

En dan is er nog een hele reeks Avalon e-bikes. Soms betreft het een e-bike versie van één van de bovenstaande Avalon fietsen, soms ook is een Avalon elektrische fiets alleen als e-bike te koop.

Dit zijn de Avalon elektrische fietsen:

Avalon E-Pro

Een Bafang middenmotor, een accu verwerkt in het frame, een 594 Wh accu verwerkt in het frame, een Shimano Nexus 8 versnellingsnaaf en een mooi sportief en netjes afgewerkt design. De Avalon E-Pro e-bike is een heel mooie goede elektrische fiets van Avalon.

Avalon E-Motive

Ook de Avalon E-Motive e-bike heeft een Bafang middenmotor en een in het accu verstopte uitneembare accu. Bij deze goedkopere Avalon fiets wordt een Shimano Nexus 7 versnellingen naaf gebruikt en een wat mindere accu (540 Wh) om kosten te besparen.

Avalon elektrische fiets E-Pro

Avalon elektrische fiets E-Pro

Avalon E-Max

Relatief goedkope e-bike met middenmotor. Hier wordt een 250 Watt Bafang M300 midden motor gebruikt. Verder een Shimano Nexus 7 versnellingsnaaf en bij de Avalon E-Motive bevindt de accu zich onder de achterdrager.

Avalon E-City

De naam zegt het al, de E-City is een elektrische stadsfiets van Avalon. De Avalon E-City is voorzien van een voorwielmotor en een accu onder de bagagedrager. Schakelen doe je met de Shimano N7 versnellingsnaaf en remmen met rollerbrakes achter en een V-brake voor.

Avalon E-Cargo

De Avalon E-Cargo is de e-bike versie van de bovenstaande Avalon Cargo transportfiets. Deze elektrische transportfiets is uitgerust met een Bafang voorwielmotor, een 468Wh accu en 7 Shimano Nexus versnellingen. Een prima elektrische schoolfiets, werkfiets en boodschappenfiets.

Avalon E-Base

Zoek je een goedkope elektrische fiets? Kijk dan vooral eens naar de Avalon E-Base. Een goedkope e-bike met alles er op en er aan. Zoals een Bafang motor in het voorwiel, een 360Wh accu, Shimano Nexus 3 versnellingen, 5 ondersteuningsstanden en alles dat je nog meer nodig hebt om in en rond stad of dorp te fietsen. Een goedkope maar goede elektrische stadsfiets.

Ook de elektrische Avalon fietsen vind je allemaal goedkoop bij de bovenstaande Avalon fiets aanbiedingen.


Fietsen uit Alkmaar

Het bedrijf achter Avalon fietsen is Cycletech uit Alkmaar. Naast Avalon maakt dit bedrijf ook fietsen en fietsonderdelen onder andere merknamen en private label fietsen. Zo maken ze onder andere de leenfietsen van Kwik-Fit en de bedrijfsfietsen van o.a. Rabobank, LeaseExpress, Coca Cola en Tata Steel.

Al deze fietsen worden niet alleen in Nederland verkocht maar ook geëxporteerd naar België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Zie ook:


Kijk voor alle aanbiedingen van Avalon fietsen bij de boven genoemde beste winkels en koop je Avalon fiets extra goedkoop. 


Foto bovenaan: Avalon Cargo transportfiets

Samenvatting:
Avalon fietsen zijn goedkope fietsen van goede kwaliteit. Avalon is een Nederlands fietsmerk uit Alkmaar dat vooral Hollandse stadsfietsen en andere Hollandse fietsen maakt zoals transportfietsen en omafietsen. Daarnaast komen er ook steeds meer Avalon elektrische fietsen. Hierboven vind je de aanbiedingen van Avalon fietsen bij de beste en goedkoopste online aanbieders. Hier koop je de toch al zo goedkope Avalon fietsen vaak met extra korting.  
-->