Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Puch fietsen

Puch fietsen

Puch is een Oostenrijkse fabrikant van fietsen, bromfietsen en motorfietsen. In Nederland is Puch vooral bekend om zijn bromfietsen uit de jaren zestig. Puch maakt echter ook goede en betaalbare fietsen.Puch brengt in Nederland een breed assortiment aan fietsen op de markt. Stadsfietsen en mountainbikes, maar ook omafietsen, elektrische fietsen, moederfietsen, transportfietsen, cruisers en kinderfietsen.

Kijk hier voor aanbiedingen van Puch fietsen

Onderstaande online fietsenwinkels verkopen de Puch fietsen met een vaak hoge korting. Kijk bij deze winkels voor een Puch fiets tegen een lage prijs.
Puch produceert een breed assortiment fietsen. Zowel "gewone" fietsen als elektrische fietsen. Ze maken damesfietsen, herenfietsen, meisjesfietsen en jongensfietsen voor dagelijks gebruik en een beperkt aantal specials zoals racefietsen, vouwfietsen en een e-bike versie van de Puch Maxi.Zowel de Puch e-bikes als de niet elektrische fietsen zijn goede fietsen samengesteld uit goede onderdelen en worden aangeboden tegen heel aantrekkelijke prijzen. De prijs / kwaliteit verhouding van Puch fietsen is erg goed.


Informatie Puch fietsen

De fietsen van Puch worden geproduceerd door Cycleurope Industries, een onderdeel van de Zweedse Grimaldi Group. Deze fietsfabrikant is één van de Europese marktleiders in de fietsindustrie.  Cycleurope Industries maakt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen fietsen per jaar. Naast de Puch fietsen maken ze ook de fietsen van o.a. Bianchi, Gitane, Peugeot en Definitive.Puch fietsen zijn al meer dan 100 jaar een begrip. Al in 1889 werden er door Johann Puch onder de lange naam '‘Fahrradfabrikation Straucherstrasse 18a" in het Oostenrijkse Graz fietsen geproduceerd. Al die tijd maakte Puch naam met betaalbare fietsen van goede kwaliteit. Precies dat wat Puch nu zo'n 125 jaar later ook aanbiedt. Puch heeft een voorkeur voor lange bedrijfnamen, want in 1899 doopt hij zijn succesvolle bedrijf om tot "J. Puch - Erste Steiermärkische Fahrradfabrik AG". Onder de merknaam Styria verkoopt Puch dan ook fietsen in het buitenland.

Hoe belangrijk Puch fietsen al in die tijd waren blijkt wel uit het feit dat de 100.000ste Puch fiets al in 1908 werd geproduceerd. Johann Puch maakte in die tijd ook motoren en auto's, hetzij in veel kleinere hoeveelheden, want dat waren toen nog exclusieve vervoermiddelen.


Vanaf 1978 maakt Puch ook sportfietsen en toerfietsen. Deze werden onder andere gepromoot door een professionele wielerploeg die jarenlang onder leiding stond van de voormalig wielerkampioen Rudi Altig en de Noor Jostein Wilmann als kopman had.

Onder de naam Puch worden tegenwoordig alleen nog fietsen verkocht. De andere onderdelen, van het concern dat ooit de grootste fabrikant van Oostenrijk was, zijn verkocht of gesloten.

Hoewel Puch hier vooral bekend is van de vroegere brommers is fietsland Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor Puch fietsen. Zelfs oer-Hollandse fietsen zoals de omafiets en de transportfiets worden door deze Oostenrijkse fabrikant van fietsen gemaakt.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor aanbiedingen van al deze mooie Puch fietsen.
-->