Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Puch fietsen, online aanbiedingen

Puch fietsen, online aanbiedingen

Puch is een Oostenrijkse fabrikant van fietsen, bromfietsen en motorfietsen. In Nederland is Puch vooral bekend om zijn bromfietsen uit de jaren zestig. Puch maakt echter ook goede en betaalbare fietsen.Puch brengt in Nederland een breed assortiment aan fietsen op de markt. Stadsfietsen en mountainbikes, maar ook omafietsen, elektrische fietsen, moederfietsen, transportfietsen, cruisers en kinderfietsen.

Kijk hier voor aanbiedingen van Puch fietsen

Onderstaande online fietsenwinkels verkopen de Puch fietsen met een vaak hoge korting. Kijk bij deze winkels voor een Puch fiets tegen een lage prijs.
Puch produceert een breed assortiment fietsen. Zowel "gewone" fietsen als elektrische fietsen. Ze maken damesfietsen, herenfietsen, meisjesfietsen en jongensfietsen voor dagelijks gebruik en een beperkt aantal specials zoals racefietsen, vouwfietsen en een e-bike versie van de Puch Maxi.Zowel de Puch e-bikes als de niet elektrische fietsen zijn goede fietsen samengesteld uit goede onderdelen en worden aangeboden tegen heel aantrekkelijke prijzen. De prijs / kwaliteit verhouding van Puch fietsen is erg goed.

Puch elektrische fietsen

Bij de Puch e-ebikes zijn in Nederland vooral de elektrische fietsen uit de Puch Clubman serie populair. Deze Puch elektrische fietsen zijn voorzien van een Bosch Active Line middenmotor. Het zijn sportieve e-bikes die verkrijgbaar zijn in damesmodellen en herenmodellen. In beide gevallen kan je kiezen voor een versie met de accu onder de bagagedrager of een accu op het frame.

De Puch StadTrad kun je zien als de stadsfiets versie van de Clubman e-bike. Deze Puch elektrische fiets heeft bijvoorbeeld iets minder versnellingen. Maar eigenlijk zijn de verschillen tussen deze twee Puch fietsen maar klein.

De Puch E-Rock is de e-bike versie van de Puch transportfiets. Deze elektrische transportfiets is heel praktisch en bijzonder goed geschikt voor scholieren. Wat voor deze doelgroep ook belangrijk is, de Puch E-Rock elektrische transportfiets is heel goed te betalen.

Een vierde populaire Puch fiets bij de e-bikes is de Puch E-ballad. Een elektrische damesfiets met een Bafang voorwielmotor en verder is er nog haar zusje, de Puch E-Ambient. Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je ze allemaal, kijk daar bij Bol voor het grootste assortiment.


Puch stadsfietsen

Bij de stadsfietsen zijn vooral de Puch Rock-S en de Puch Beat-S populair. Beide zijn transportfietsen, waarbij de Puch Beat-S over een smallere voordrager beschikt, waardoor deze fiets wat makkelijker in een fietsenrek te plaatsen is, al vervalt dat voordeel natuurlijk als je er een brede fietsmand of fietskrat op zet.

Bij de Puch fietsen zonder voordrager zijn vooral de Puch Hands-Up (heren) en de Puch Ambient (dames) erg gewild.

Informatie Puch fietsen

De fietsen van Puch worden geproduceerd door Cycleurope Industries, een onderdeel van de Zweedse Grimaldi Group. Deze fietsfabrikant is één van de Europese marktleiders in de fietsindustrie.  Cycleurope Industries maakt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen fietsen per jaar. Naast de Puch fietsen maken ze ook de fietsen van o.a. Bianchi, Gitane, Peugeot en Definitive.Puch fietsen zijn al meer dan 100 jaar een begrip. Al in 1889 werden er door Johann Puch onder de lange naam '‘Fahrradfabrikation Straucherstrasse 18a" in het Oostenrijkse Graz fietsen geproduceerd. Al die tijd maakte Puch naam met betaalbare fietsen van goede kwaliteit. Precies dat wat Puch nu zo'n 125 jaar later ook aanbiedt. Puch heeft een voorkeur voor lange bedrijfnamen, want in 1899 doopt hij zijn succesvolle bedrijf om tot "J. Puch - Erste Steiermärkische Fahrradfabrik AG". Onder de merknaam Styria verkoopt Puch dan ook fietsen in het buitenland.

Hoe belangrijk Puch fietsen al in die tijd waren blijkt wel uit het feit dat de 100.000ste Puch fiets al in 1908 werd geproduceerd. Johann Puch maakte in die tijd ook motoren en auto's, hetzij in veel kleinere hoeveelheden, want dat waren toen nog exclusieve vervoermiddelen.


Vanaf 1978 maakt Puch ook sportfietsen en toerfietsen. Deze werden onder andere gepromoot door een professionele wielerploeg die jarenlang onder leiding stond van de voormalig wielerkampioen Rudi Altig en de Noor Jostein Wilmann als kopman had.

Onder de naam Puch worden tegenwoordig alleen nog fietsen verkocht. De andere onderdelen, van het concern dat ooit de grootste fabrikant van Oostenrijk was, zijn verkocht of gesloten.

Hoewel Puch hier vooral bekend is van de vroegere brommers is fietsland Nederland is een belangrijke afzetmarkt voor Puch fietsen. Zelfs oer-Hollandse fietsen zoals de omafiets en de transportfiets worden door deze Oostenrijkse fabrikant van fietsen gemaakt.


Kijk bij de bovenaan genoemde aanbevolen winkels voor aanbiedingen van al deze mooie Puch fietsen.

Zie ook:

Onderwerpen
Puch fietsen kwaliteit, online Puch fiets kopen, elektrische fiets, e bikes.
-->