Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Goede vouwfietsen

Goede vouwfietsen

Met een fiets kom je overal, maar het is niet altijd makkelijk om de fiets zelf overal mee heen te nemen. Tenzij je een goede vouwfiets heb.


Een vouwfiets neem je makkelijk mee in de trein en in de auto. Een goede vouwfiets neemt weinig ruimte in, maar fietst heel comfortabel. Je hebt zelfs elektrische vouwfietsen.

Een goede vouwfiets heeft relatief grote wielen en versnellingen. Dit om te voorkomen dat je heel snel moet trappen om een beetje tempo te rijden. Ook moet een goede vouwfiets makkelijk in en uit te vouwen zijn, zodat je er snel mee op pad kan.

Kijk hier voor aanbiedingen van goede vouwfietsen

Vouwfietsen zijn ideaal op vakantie en voor forenzen. Je neemt een goede vouwfiets makkelijk mee als bagage, vouwt hem uit, en gaat te fiets verder. Goede vouwfietsen kun je ook goed gebruiken voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld om een boodschap te doen of voor een fietstochtje.

De grootste fabrikant van vouwfietsen ter wereld is het Amerikaanse Dahon. Dahon is verantwoordelijk voor 2 van de 3 vouwfietsen die wereldwijd verkocht worden! Daarmee degraderen ze alle andere fabrikanten tot 'meelopers'. Toch zijn er meer goede fabrikanten van vouwfietsen zoals BonGo en Giant. Goedkope vouwfietsen zijn de City Cat en City Lite van MatraBike en de Transit van Montego.

Elektrische vouwfietsen zijn er ook. Vanzelfsprekend zijn deze wat duurder dan de gewone modellen, maar wel een stuk goedkoper dan de gemiddelde gewone elektrische fiets.

Zie ook: vouwfiets tips
-->