Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Haro BMX fietsen

Haro BMX fietsen

Haro is één van de belangrijkste fabrikanten van BMX fietsen ter wereld. Het merk maakt vooral freestyle BMX fietsen.


BMX (in Nederland vaak fietscross genoemd) is ook Amerika erg populair. Vooral het stunten met een BMX fiets is daar een populaire sport. Haro is daar één van de grootste fabrikanten van BMX fietscross en BMX freestyle fietsen.

Het bedrijf Haro werd in 1978 door Bob Haro opgericht. Dat begon heel kleinschalig. In eerste instantie produceerde Haro in een schuur bij zijn huis nummerplaten voor BMX fietsen. Deze stijlvolle borden werden heel populair en Bob Haro had het geluk dat ook de populariteit van het BMX fietsen sterk toenam. Zodoende was er veel vraag naar de Haro nummerplaten.

Haro breidde zijn bedrijf uit en ging zelf BMX en freestyle fietsen maken en verkopen. Haro werd internationaal een bekende naam. Aanvankelijk werden er alleen Haro fietsen gemaakt voor de bovenkant van de markt, zoals de Haro Sport en de Haro Master, maar in 1984 kwam men met de Haro FST, een goedkopere BMX voor het grote publiek.


Het succes van de Haro FST was enorm groot en andere fabrikanten zoals Schwinn, Redline, Hutch, GT, Diamond back, Skyway, CW en Dyno probeerden met wisselend succes de Haro FST BMX-fietsen na te maken.

Kijk hier boven voor aanbiedingen van Haro BMX fietsen en BMX fietsen van andere fabrikanten en koop de BMX fietsen goedkoop online.
-->