Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Electra fietsen. Hippe cruisers

Electra fietsen. Hippe cruisers

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden maakt Electra geen elektrische fietsen. Electra fietsen zijn wel hippe fietsen voor dames, heren en kinderen.


Het Amerikaanse Electra is de meest bekende fabrikant van cruiser fietsen ter wereld. Electra maakt sterke fietsen van prima kwaliteit met een hip uiterlijk.

Dit uiterlijk is echt Amerikaans, met uitbundige kleuren en knallende prints. Topmerken als Shimano en KMC zorgen voor de onderdelen van Electra fietsen en dragen bij aan de hoge kwaliteit van de cruiserfietsen van dit merk.

Helaas zijn deze fietsen momenteel niet verkrijgbaar: Kijk hier voor alternatieven
Electra Bicycle Company is gevestigd in Vista, Californië. Het bedrijf is opgericht in 1993 en wordt verantwoordelijk gehouden voor het opnieuw populair maken van de cruiserfiets. Oprichter is de Zwitserse designer Benno Bänziger. Hij wilde in eerste instantie snowboards en skateboards gaan ontwerpen, maar koos uiteindelijk voor het bedenken van fietsen.


Het was Bänziger opgevallen dat er in die tijd nauwelijks nog cruisers, de klassieke fun bike, te koop waren, of je moest er heel veel geld voor over hebben. Hij besloot met zijn bedrijf Electra een stijlvolle betaalbare cruiser fiets voor twintigers te maken. Hij combineerde daarvoor het klassieke uiterlijk van de cruiser met moderne betrouwbare techniek. De Electra cruisers werden al snel een groot succes.
-->