Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Bottecchia fietsen. Mooi en van uitstekende kwaliteit.

Bottecchia fietsen. Mooi en van uitstekende kwaliteit.

Bottecchia is een Italiaans topmerk fietsen dat sportieve fietsen van hoge kwaliteit maakt. Dat sportieve begint al bij de naam. Ottavio Bottecchia was een Italiaanse wielrenner die in 1924 en 1925 de Tour de France won.


In Nederland is het merk fietsen helaas nog niet zo bekend, maar dat gaat mogelijk veranderen, want Bottecchia timmert aan de weg en maakt heel goede fietsen.

We hebben helaas momenteel geen aanbieders van Bottecchia fietsen in Nederland. Kijk hier voor alternatieven.

In Italiƫ zijn Bottecchia fietsen wel heel bekend. Daar rijden de professionals van Acqua & Sapone op racefietsen van dit merk. Het valt echter te betwijfelen of deze ploeg het grootste succes van Bottecchia fietsen ooit zal overtreffen. Dat succes was het winnen van de Tour de France door Greg Lemond op een Bottecchia fiets.

Bottecchia fietsen staan bekend om hun echt Italiaanse topdesign en hun unieke framevormen. Het merk is vooral bekend om hun mountainbikes en racefietsen maar ze maken ook heel goede trekkingfietsen, prachtige toerfietsen voor mannen en vrouwen met hetzelfde fraaie originele design dat de sportfietsen van dit merk kenmerkt.


De Bottecchia trekkingfietsen zijn sierlijke hybride fietsen die zich uitstekend lenen voor een lange fietstocht, maar ook voor dagelijks gebruik, zoals woon-werk verkeer geschikt zijn.

-->