Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Bottecchia fietsen. Mooi en van uitstekende kwaliteit.

Bottecchia fietsen. Mooi en van uitstekende kwaliteit.

Bottecchia is een Italiaans topmerk fietsen dat sportieve fietsen van hoge kwaliteit maakt. Hier informatie en aanbiedingen Bottecchia fietsen.

Bottecchia fietsen

Dat sportieve van Bottecchia fietsen begint al bij de naam. Ottavio Bottecchia was een Italiaanse wielrenner die in 1924 en 1925 de Tour de France won.


In Nederland is het merk fietsen helaas niet zo bekend, maar dat gaat mogelijk veranderen, want Bottecchia timmert aan de weg en maakt heel goede fietsen. Kijk hier onder voor de (helaas wat zeldzame) aanbiedinge van Bottecchia fietsen in Nederland.


In Italië zijn Bottecchia fietsen wel heel bekend. Daar rijden de professionals van Dhrone Hopper Androni Giocattoli op racefietsen van dit merk de Giro d'Italia en andere grote wielerwedstrijden. Het valt echter te betwijfelen of deze ploeg het grootste succes van Bottecchia fietsen ooit zal overtreffen. Dat succes was het winnen van de Tour de France door Greg Lemond op een Bottecchia fiets.

Ook komt Bottecchia uit in het mountainbiken. Dat doen ze met het eigen Bottecchia fabrieksteam.

Goede fietsen, met een mooi design

Bottecchia fietsen staan bekend om hun echt Italiaanse topdesign en hun unieke framevormen. Het merk is vooral bekend om hun mountainbikes en racefietsen maar ze maken ook heel goede trekkingfietsen, prachtige toerfietsen voor mannen en vrouwen met hetzelfde fraaie originele design dat de sportfietsen van dit merk kenmerkt.

Ook kinderfietsen, vouwfietsen en stadsfietsen zijn er in de Bottecchia catalogus te vinden. Steeds vaker zijn deze Bottecchia fietsen ook verkrijgbaar als e-bike.


Bottecchia fiets

De Bottecchia trekkingfietsen zijn sierlijke hybride fietsen die zich uitstekend lenen voor een lange fietstocht, maar ook voor dagelijks gebruik, zoals woon-werk verkeer geschikt zijn.

Kijk bij de bovenstaande Bottecchia aanbiedingen welke van deze fietsen momenteel in Nederland verkrijgbaar zijn. Of kijk bij onderstaande aanbiedingen van andere fabrikanten.


Onderwerp:
Bottecchia is een grote Italiaanse fabrikant van fietsen die vooral bekend is om zijn Bottecchia racefietsen en Bottecchia mountainbikes. Bottecchia fietsen zijn in Nederland en België moeilijk verkrijgbaar. Kijk hier boven voor aanbiedingen van Bottecchia fietsen in Nederland en België.

Foto's: Bottecchia -->