Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietscomputers. Informatie en aanbiedingen

Fietscomputers. Informatie en aanbiedingen

Een fietscomputer is een leuke gadget die je na afloop van een fietstocht of tijdens een rit een schat aan informatie geeft. Er zijn fietscomputers voor recreanten en fanatieke wielrenners.


Er zit veel verschil in de prijzen en de mogelijkheden van de verschillende fietscomputers. Daarom kijken we hier naar wat er allemaal met fietscomputers mogelijk is en waar je goede fietscomputers goedkoop kunt kopen.

Een fanatieke wielrenner zal andere eisen stellen aan een fietscomputer dan recreant die af en toe op zondagmiddag een stukje gaat fietsen. De recreant zal het voldoende vinden als de fietscomputers gegevens geeft over de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid, terwijl de racefietser misschien wel een hartslagmeter wil gebruiken. Voor beide groepen gebruikers zijn er heel geschikte fietscomputers te koop.

Overzicht alle fietscomputers

Klik hier voor aanbiedingen van alle fietscomputers. Dit overzicht bevat meer dan 500 verschillende fietscomputers met alle prijzen, mogelijkheden en specificaties.

Goedkope fietscomputers

De meest simpele fietscomputers geven al verbluffend veel informatie. Onder de 20 euro zijn er al goede fietscomputers te koop die je informeren over de snelheid, de maximale snelheid, de gemiddelde snelheid, de dagafstand, de totaalafstand en de rijtijd. Ook beschikken deze fietscomputertjes over klok en een stopwatch.

Maar er zijn ook duurdere fietscomputers met nog meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld routenavigatie via GPS.

Uitgebreide fietscomputers

Deze beschikken bijvoorbeeld over een thermometer  een caloriemeter, een tempo-indicator die je aangeeft hoe hard je ten opzichte van de de gemiddelde snelheid rijdt, een backup functie (je verliest geen gegevens als je de batterij wisselt) en de mogelijkheid om de fietscomputer op meerdere fietsen te gebruiken.


De heel uitgebreide versies beschikken over een hartslagmeter en steeds vaker over GPS zodat je ze ook als navigatiesysteem voor op de fiets kunt gebruiken.

Draadloze fietscomputers

Een belangrijk verschil in fietscomputers is of deze bedraad zijn of niet. Bij een bedrade fietscomputer moet je een draad leggen van het computertje op het stuur naar een snelheids- en afstandsmeter die aan het wiel is bevestigd. Draadloze fietscomputers hoef je alleen maar op het stuur te bevestigen. Je stelt de grootte van het wiel in en de fietscomputer werkt. Draadloze fietscomputers zijn nauwelijks duurder en worden dan ook het meest gemaakt en verkocht.

De beste fietscomputers

Heel goede fietscomputers worden gemaakt door Sigma, VDO, BBB en Garmin. Kijk voor voordelige goede fietscomputer van deze en andere merken in het eerdergenoemde overzicht met aanbiedingen van fietscomputers.

Fiets navigatie

Fietscomputers worden vooral door sportfietsers gebruikt. Hoewel fietscomputers tegenwoordig ook als navigatiesysteem gebruikt kunnen worden is voor een recreatieve fietser een fiets navigatie systeem beter geschikt.

Zie ook: Meer tips fietscomputer


Onderwerp:
Sigma, Garmin, BBB en VDO zijn fabrikanten die de beste fietscomputers maken. Hier vind je informatie en aanbiedingen van deze beste fietscomputers en andere goede fietscomputers. Zowel voor wielrenners / sportfietsers als voor recreatie fietsers. We kijken zowel naar goedkope fietscomputers als naar de beste uitgebreide fietscomputers. Ook is er aandacht voor de mogelijkheden van een fietscomputer.

-->