Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietscomputers. Informatie en aanbiedingen

Fietscomputers. Informatie en aanbiedingen

Een fietscomputer is een leuke gadget die je na afloop van een fietstocht of tijdens een rit een schat aan informatie geeft. Er zijn fietscomputers voor recreanten en fanatieke wielrenners.


Er zit veel verschil in de prijzen en de mogelijkheden van de verschillende fietscomputers. Daarom kijken we hier naar wat er allemaal met fietscomputers mogelijk is en waar je goede fietscomputers goedkoop kunt kopen.

Een fanatieke wielrenner zal andere eisen stellen aan een fietscomputer dan recreant die af en toe op zondagmiddag een stukje gaat fietsen. De recreant zal het voldoende vinden als de fietscomputers gegevens geeft over de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid, terwijl de racefietser misschien wel een hartslagmeter wil gebruiken. Voor beide groepen gebruikers zijn er heel geschikte fietscomputers te koop.

Klik hier voor aanbiedingen van fietscomputers van verschillende winkels

Goedkope fietscomputers

De meest simpele fietscomputers geven al verbluffend veel informatie. Onder de 20 euro zijn er al goede fietscomputers te koop die je informeren over de snelheid, de maximale snelheid, de gemiddelde snelheid, de dagafstand, de totaalafstand en de rijtijd. Ook beschikken deze fietscomputertjes over klok en een stopwatch. Maar er zijn ook duurdere fietscomputers met nog meer mogelijkheden.

Uitgebreide fietscomputers

Deze beschikken bijvoorbeeld over een thermometer  een caloriemeter, een tempo-indicator die je aangeeft hoe hard je ten opzichte van de de gemiddelde snelheid rijdt, een backup functie (je verliest geen gegevens als je de batterij wisselt) en de mogelijkheid om de fietscomputer op meerdere fietsen te gebruiken.


De heel uitgebreide versies beschikken over een hartslagmeter en soms zelfs over een navigatiesysteem. Bij de laatste spreek je echter over fiets-navigatiesystemen en niet meer over een fietscomputer.

Draadloze fietscomputers

Een belangrijk verschil in fietscomputers is of deze bedraad zijn of niet. Bij een bedrade fietscomputer moet je een draad leggen van het computertje op het stuur naar een snelheids- en afstandsmeter die aan het wiel is bevestigd. Draadloze fietscomputers hoef je alleen maar op het stuur te bevestigen. Je stelt de grootte van het wiel in en de fietscomputer werkt. Draadloze fietscomputers zijn nauwelijks duurder en worden dan ook het meest gemaakt en verkocht.

De beste fietscomputers

Heel goede fietscomputers worden gemaakt door Sigma, VDO, BBB en Garmin. Kijk voor voordelige goede fietscomputer van deze en andere merken in het eerdergenoemde overzicht met aanbiedingen van fietscomputers.
-->