Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , , , » Merida fietsen, aanbiedingen racefietsen, mountainbikes, e-bikes, stadsfietsen e.d.

Merida fietsen, aanbiedingen racefietsen, mountainbikes, e-bikes, stadsfietsen e.d.

Merida is in Nederland misschien niet één van de meest bekende fabrikanten van fietsen, maar het Taiwanese bedrijf is wel één van de grootste fietsfabrikanten ter wereld.


Het aanbod aan Merida fietsen bestaat voor een groot deel uit racefietsen en sportfietsen. Voor op de weg, maar ook MTB-fietsen, crossfietsen, triatlonfietsen, trekking bikes en fitness bikes. Maar in Nederland zijn ook goede elektrische fietsen en toerfietsen van Merida te koop.

Het fietsmerk Merida begon in 1972 als fietsenwinkel waarin Japanse fietsen geassembleerd, verkocht en gerepareerd werden. 35 jaar later behoorde Merida al tot de 15 grootste bedrijven van Taiwan, en daar moet je in dat land heel wat voor in je mars hebben.

Merida fietsen goedkoop online kopen

In Nederland koop kun je Merida fietsen voordelig online kopen. Kijk bij de aanbiedingen van Merida fietsen voor de aanbiedingen van deze fietsen, vaak tegen stuntprijzen. Hier vind je aanbiedingen van Merida racefietsen, mountainbikes, elektrische stadsfietsen en andere e-bikes en meer.


Populaire Merida fietsen in Nederland

Maar welke Merida fietsen zijn in Nederland het meest in trek? Ook dat is, net als het aanbod, heel divers, maar het zijn vooral de Merida E-Spresso elektrische fietsen die de meeste interesse van de kopers hebben. Onder de typenaam E-Spresso biedt Merida een hele serie Merida e-bikes voor zowel dames als heren.

Merida E-Spresso e-bikes
Het betreft de Merida E-Spresso City fietsen die, zoals de naam al aangeeft, vooral elektrische stadsfietsen zijn. Daarnaast zijn er diverse Merida E-Spresso fietsen zonder de toevoeging City die meer geoptimaliseerd zijn voor langere fietstochten. De serie is heel divers, want hoewel de meeste Merida e-bikes uit deze serie worden aangedreven door een Shimano STePS motor zijn er ook enkele modellen met een Bosch motor. Ook de accu zit bij de ene Medida e-bike uit de E-Spresso serie onder de bagagedrager en bij de andere op het fietsframe. Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle Merida E-Spresso elektrische fietsen.

Merida Crossway crosshybride
Ook populair zijn de Merida mountainbikes uit de Crossway serie. Dit betreft heel populaire crosshybrides, fietsen die je zowel offroad (veldrijden) als racefiets op de weg kunt gebruiken. Daarnaast is er ook de Merida Mission serie met cyclocross fietsen, maar deze is duurder en daardoor, hoewel de kwaliteit heel hoog is, wat minder populair.

Merida Reacto racefiets
Bij de racefietsen is de Merida Reacto heel populair. Supersnel, superlicht en heel veel keuze uit verschillende racefietsen in verschillende prijsklassen. Wil je echt in de bergen gaan fietsen, kies dan voor de Merida Scultura, dit is de superlichte klimracefiets van Merida. Op het allerhoogste niveau van het professionele wielrennen is Merida actief met het Pro Tour team Bahrein-Merida met onder andere Marc Cavendish, Wout Poels, Sonny Colbrelli, Mikel Landa, Dylan Teuns en het Nederlandse talent Kevin Enkelaar.

Merida Big Nine mountainbike
De Big Nine fietsen zijn de meest populaire mountainbikes van Merida. Er zijn nog wat andere series zoals de goedkopere Big Seven en de Merida One-Forty, maar in de Big Nine mountainbike serie kan iedereen de voor hem beste mountainbike vinden.

Kijk bij de bovengenoemde aanbiedingen van Merida fietsen voor alle fietsen van dit merk, hun specificaties en hun prijzen met vaak hoge online korting.

Andere labels

Merida verkoopt fietsen onder eigen naam, maar ook de Amerikaanse fietsmerken Centurion en Diamondback levert in feite Merida fietsen onder een eigen label. Ook het bekende Amerikaanse fietsenmerk Specialized is voor 49% eigendom van Merida.

Foto's: Merida

Onderwerpen:
Merida fietsen, racefiets, mountainbike, Merida racefietsen, Merida mountainbikes, Merida fietsen.


Productselectie: Nr1FietsShop
-->