Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Bidon en bidonhouder (met aanbiedingen)

Bidon en bidonhouder (met aanbiedingen)

Aanbiedingen van bidons en bidonhoduers, en informatie over de bidon en de bidonhouder.


Een bidonhouder is onmisbaar op een racefiets of sportfiets. Wie lange fietstochten maakt verliest veel vocht, en dit vocht moet worden aangevuld. Dat gaat het makkelijkst via een bidon die op de fiets is bevestigd.

Een goede bidonhouder hoeft, evenals een goede bidon, niet veel geld te kosten. Er zijn wel veel verschillen tussen bidonhouders.
 
Zo is het handig om te zien of er naast bidons ook blikjes en kleine pet-flessen in de bidonhouder passen. Bij sommige bidonhouders is dit het geval.

Voor de fanatieke fietsers is het ook belangrijk te weten hoe zwaar de bidonhouder is. De meeste bidonhouders zijn van licht aluminium, maar er zijn nog lichtere bidonhouders van carbon.

Aanbiedingen bidons en bidonhouders

Kijk voor het aanbod van goede bidonhouders tegen een lage prijs bij de aanbiedingen van bidons en bidonhouders.Over de bidon

De bidon is een handige accessoire om drinken mee te nemen. De bidon wordt vooral in verband met het wielrennen en wielrenners gebracht, maar de toepassingen van de bidon zijn veel groter. Zo maken andere sporters als hardlopers en wandelaars ook vaak gebruik van de bidon, en voor het gebruik van een bidon hoed je niet atijd te sporten. Een bidon is ook een goede waterdichte fles om mee te nemen in de auto, naar je werk of als je gaat shoppen. 


Tacx bidon en bidonhouder

Tacx bidon en bidonhouder


Eigenlijk komt een bidon altijd van pas op plaatsen waar je de behoefte kunt krijgen om wat te drinken.

Meestal gaat er water in de bidon. Andere dranken kan ook, maar pas dan wel op dat de bidon niet na dat drankje gaat smaken. Dat is niet plezierig als je ze later weer voor water gebruikt. Sportdrank is ook vaak in de bidon te vinden. Zo kan de bidon je helpen om moeilijke momenten tijdens het sporten door te komen. Je kan de bidon gebruiken om je dorst te leren, maar ook om energie tot je te nemen,

De meeste bidons zijn van plastic gemaakt. Zo'n plastic bidon is licht en makkelijk mee te nemen. Er zijn ook bidons van aluminium en RVS, een soort thermosflessen.


Nike bidon

Nike bidon


De inhoudsmaat van een bidon kan erg verschillen. Je hebt kleine bidons met een inhoud minder dan een liter, maar ook grote bidons die meer dan een liter water kunnen bevatten.

Goede bidons worden o.a. gemaakt door BBB Cycling, Tacx, SKS, Nike, Zefal, maar ook door talloze andere sportmerken, fietsmerken en onbekende merken.

Over de bidonhouder

Een bidonhouder is ideaal voor het gebruik van een bidon op de fiets. Je hoeft de bidon niet onder het fietsen uit een tas of kledingstuk te halen maar met een bidonhouder is de bidon op de fiets letterlijk binnen handbereik.

Een bidonhouder voor op de fiets kan gemaakt zijn van aluminium, kunststof, carbon, staal of zelfs glasvezel. Meestal biedt een bidonhouder ruimte aan één bidon, maar soms ook aan twee bidons zodat je een ruime drinkvoorraad hebt tijdens het fietsen.


Siccon bidonhouder

Siccon bidonhouder


De bidonhouder op de onderbuis of zitbuis van de fiets worden gemonteerd. Het is belangrijk dat de maat van de bidonhouder goed aansluit bij die van de bidon. Je kunt ze soms als set kopen (je weet dan zeker dan ze perfect passen), maar meestal worden bidon en bidonhouder los van elkaar gekocht.

Bidons en bidonhouders zijn in talloze kleuren te koop. Zo kun je altijd een bidon en bidonhouder vinden die bij de kleur en stijl van je fiets past.

Kijk hier boven voor alle bidon aanbiedingen en alle bidonhouder aanbiedingen.

Zie ook:

-->