Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Gitane racefietsen en andere Gitane fietsen

Gitane racefietsen en andere Gitane fietsen

Gitane is een oud en belangrijk Frans fietsenmerk. Gitane fietsen zijn goede maar betaalbare fietsen. Gitane maakt alle soorten fietsen, maar in Nederland zijn alleen de Gitane racefietsen makkelijk te krijgen.


Populaire en goedkope Gitane instapmodellen zijn de Fitz Roy, Play en Kwad racefietsen. Voor de racefietser die meer eisen stelt zijn er de City Link, de Gitane Rocks en de Gitane GTN.

Gitane fietsen zijn in Nederland niet zo makkelijk te koop als bijvoorbeeld de fietsen van Giant, Gazelle en Batavus.

Momenteel hebben we geen aanbieders van Gitane fietsen in Nederland.
Kijk hier voor alternatieven.


Over Gitane
Gitane is een oud klassiek Frans fietsenmerk. In het verleden heeft Gitane veel naam gemaakt in het wielrennen in het algemeen en de Tour de France in het bijzonder. Gitane (de naam betekent Zigeunerin) werd in 1930 in het Franse Machecoul opgericht door Marcel Bruneliere. Deze fietsenmaker was daarvoor al enkele jaren actief met de assemblage van GMB en Marbu fietsen, hij besloot echter zelf fietsen onder eigen naam (Gitane) te gaan verkopen. Vanaf 1953 kwamen daar ook bromfietsen en motorfietsen bij.


In 1960 werd de fietsenfabriek omgedoopt tot Micmo, maar de fabriek bleef onder het label Gitane zijn fietsen voorkopen. In 1976 werd Renault volledig eigenaar van Gitane. Vanaf 1992 werd Micmo (Gitane) weer zelfstandig en vormde samen met Cycles Peugeot en het Spaanse BH de Cycleurope Group.
-->