Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Regenpakken, regencapes of regenjassen voor op de fiets

Regenpakken, regencapes of regenjassen voor op de fiets

Droog blijven op de fiets kan op meerdere manieren. Hier informatie over de voordelen en nadelen van de verschillende soorten regenkleding voor op de fiets.


Wij kijken daarbij naar regenpakken, regenjassen en regencapes (ponchos) die geschikt zijn voor gebruik op de fiets.

Kijk voor meer informatie en de prijzen van hier onder genoemde regenkleding bij de beste online winkels voor regenkleding. Deze verkopen naast fietsen ook deze regenkleding voor fietsers.

Regenjassen en regenpakken
Regenpakken voor op de fiets bestaan uit een speciale regenjas en een regenbroek. Een regenjas voor op de fiets is niet zomaar een regenjas. Goede regenkleding voor op de fiets behoort namelijk niet alleen waterdicht en winddicht te zijn, maar ook te ademen. Door de regen fietsen betekent immers vaak een flinke inspanning (je trapt graag door om snel thuis te zijn) en zonder een goede ademende regenjas ben je bij aankomst toch nog nat. Alleen niet van de regen maar van de transpiratie. Kies dus voor een regenjas van een erkend merk fietskleding zoals Agu of FastRider.


Goede regenkleding voor op de fiets houdt je niet alleen droog maar beschikt ook over goede reflectie. Regenachtig weer is immers ook donker weer, en vooral bij donkere regenkleding is reflectie op de kleding dan erg belangrijk.

Regenbroeken
Regenpakken zijn sets van een regenjas en een regenbroek. Je kunt deze ook los van elkaar kopen. Hoewel het niet aan te raden is dragen veel mensen tijdens het in de regen fietsen hun gewone regenjas met daaronder een regenbroek. Als je een regenbroek wilt kopen kies dan voor een model met een elastische tailleband en een lange ritssluiting. Vooral een lange ritssluiting zorgt er voor dat je de broek snel en makkelijk aan en uit kunt trekken. Heel belangrijk als je door een bui overvallen wordt! En natuurlijk wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn met het aan en uittrekken van je regenkleding.

Regencapes / regenponchos
een regencape of poncho is makkelijker aan en uit te trekken dan de meeste regenpakken en de cape of poncho zit minder gesloten om je heen dan een regenpak. Dat heeft wel weer als nadeel dat de regen er onderdoor kan slaan. Met name bij goedkope regencapes wil dat nog wel eens het geval zien. Kies dus voor een goede regenponcho.Agu heeft enkele goede regenponchos in het assortiment. Ten eerste de Agu Sterling poncho. Deze regenponcho voor op de fiets is voorzien van mouwen en een rits aan voorzijde. Zo draag je de poncho als een normaal jack. Een andere goede AGU regenponcho is de Agu Track poncho. Deze regenponcho is voorzien van interne mouwbanden zodat de handen onder de poncho blijven tijdens het fietsen. Dankzij drukknopen aan de zijkant is deze poncho ook heel goed als regenkleding tijdens het wandelen te gebruiken.

Regenschoenen voor op de fiets
Ondanks een goed regenpak of regencape stap je vaak van de fiets af met natte voeten in natte schoenen. Een oplossing hiervoor zijn speciale regenschoenen die je over je gewone schoenen heen aan kunt trekken. Een goede regenschoen voor op de fiets is de Agu Bike Boots Quick. Deze regenschoenen reiken tot boven de enkel en sluiten perfect om het been door een aansnoerkoort en een elastische band over de voet. Agu Bike Boots Quick regenschoenen zijn 100% waterdicht en houden je dus droog evenals goede regencapes, poncho's, regenjassen, regenpakken en regenbroeken.Kijk voor meer informatie en prijzen bij de beste online fietsenwinkels.

Zie ook: Meer tips fietskleding, wielerkleding en regenkleding
-->